WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lintje voor de heer Jansen
Wijdemeren, ma 1 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 31 januari ontving de heer J. Jansen uit Hilversum een Koninklijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Van Henten.

ingezonden bericht

De heer Jansen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op zondag 31 januari ontving de heer J. Jansen uit Hilversum een Koninklijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Van Henten. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als penningmeester van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Loosdrecht.

De heer Jansen zet zich al 40 jaar in voor de kerkgemeenschap in Loosdrecht. In 1976 werd hij benoemd tot penningmeester. Sindsdien draagt hij zorg voor de gehele financiële administratie van de kerk en kerkelijke eigendommen. In die rol voorziet de heer Jansen de Kerkenraad van juridisch en zakelijk advies en is hij lid van de Commissie van Beheer. In deze commissie worden voorstellen gedaan voor het onderhoud van gebouwen en het financieel beheer. Ook vertegenwoordigt hij de kerk op diverse landelijke bijeenkomsten. Naast deze zakelijke werkzaamheden heeft de heer Jansen ook oog voor de kerkleden. Zo zwemt hij eenmaal per week met een kerklid met een beperking. Samen met zijn vrouw bezoekt hij regelmatig ouderen en zieken in de kerkgemeente. Ook de Nierstichting en het Epilepsiefonds rekenen al vele jaren (25 en 12 jaar) op de hulp van de heer Jansen bij het collecteren. Daarnaast is hij sinds afgelopen jaar coördinator voor het Longfonds.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Uit de verdiensten van de heer Jansen blijkt een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het Kapittel voor de Civiele Orden kent hem een Koninklijke Onderscheiding toe in de Orde van Oranje-Nassau in de graad van Lid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Wijdemeren
foto
Wijdemeren
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief