WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Onderhoud Bomen Spiegelplas
Nederhorst den Berg, do 22 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Komende tijd start Natuurmonumenten met het onderhoud aan de bomen langs het Googpad bij de Spiegelplas. De werkzaamheden kunnen enige hinder opleveren voor verkeer.

persbericht

Onderhoud aan bomen langs Spiegelplas

Komende tijd start Natuurmonumenten met het onderhoud aan de bomen langs het Googpad bij de Spiegelplas. Het opknappen van de bomen is noodzakelijk om het populaire fiets- en wandelpad veilig en toegankelijk te houden. De werkzaamheden kunnen enige hinder opleveren voor verkeer.

Zieke bomen

Helaas blijken een aantal bomen langs het Googpad een sterk verminderde conditie te hebben. Een aantal essen is getroffen door essentaksterfte. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel en heeft zich door het hele land verspreid. Essen met deze ziekte sterven langzaam af.
De kans dat er onverwacht takken afbreken, neemt door verschillende ziekten, zwamaantasting, maar soms ook door ouderdom toe. Dat is op dit veelgebruikte pad niet verantwoord. Ook zijn sommige, snelgroeiende schietwilgen in de loop der jaren flink doorgeschoten. Bij harde wind kan dit gevaarlijke situaties opleveren.

Knotwilgen en hakhout

Met het weghalen van een aantal bomen, krijgen andere boomsoorten zoals berk en els meer kans om sterker te worden. Na het uitdunnen zal ook het doorzicht op de Spiegelplas vanaf het Googpad weer veel beter worden. Een aantal van de bomen die nu gekapt worden, zullen niet verdwijnen maar opnieuw uitgroeien. Dan ontstaan op die plek fraaie knotwilgen en hakhoutbosjes.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden is het Googpad vanwege de veiligheid soms minder toegankelijk voor de wandelaars en fietsers. Dat houdt in dat de gebruikers van het pad soms even moeten stoppen als er risico is op vallende takken of bomen. Ook kan het transport van hout en materiaal voor hinder zorgen. Gebruikers moeten dus rekening houden met kans op een korte wachttijd. Het onderhoud vindt alleen plaats op werkdagen tijdens werkuren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief