WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Open Data Gooi en Vechtstreek
Regio G & V, do 8 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 1 december is het Platform Open Data Gooi en Vechtstreek gelanceerd. Het platform is een vrijwilligersinitiatief dat zich richt op relevante open data bestanden voor de regio.

ing. bericht

Persbericht: Lancering Platform Open Data Gooi en Vechtstreek

Op 1 december is het Platform Open Data Gooi en Vechtstreek gelanceerd. Het platform is een vrijwilligersinitiatief dat zich richt op relevante open data bestanden voor de regio Gooi en Vechtstreek.

Open data is belangrijk omdat hiermee kennis beter wordt gedeeld en veel nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn. Een bekende toepassing van dit soort gegevens is de app Buurtfacts, waar allerlei gegevens uit verschillende bronnen wordt gebruikt om informatie over je eigen buurt te zien. Deze bestanden worden beschikbaar gesteld door overheden, organisaties en particulieren en worden bijvoorbeeld gebruikt door startups, lokale ondernemers, inwoners, studenten, bezoekers en overheden.

Doel van het Platform is kennis over en het gebruik van open data in de regio naar een hoger niveau te brengen en samenwerking te bevorderen. Ook wil het platform overheden en organisaties stimuleren dat zij open data bestanden beschikbaar stellen, het verbinden van geïnteresseerden op het onderwerp, het delen van actualiteiten en het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen met behulp van open data, bijvoorbeeld door startups.

Open data bestanden in de context van de regio maken nieuwe ontwikkelingen mogelijk – bijvoorbeeld voor de versterking van de kwaliteiten van de regio. Denk aan kennisvorming en –uitwisseling, beleving, waardering, bescherming en ontwikkeling. Het creëren, ontwikkelen, vinden, delen en gebruiken van open data bestanden biedt dan ook tal van mooie kansen in de regio Gooi en Vechtstreek.

Initiatiefnemers zijn Wim Schaap en Anton Cruysheer. Beide zijn woonachtig in regio Gooi en Vechtstreek. Wim Schaap is als ICT-projectleider werkzaam bij de Universiteit Utrecht en heeft veel ervaring met informatie- en technologievraagstukken. Anton Cruysheer is werkzaam bij ABN AMRO op het gebied van Data Management, waaronder Reference & Master Data Management en Data Governance.

Meer informatie is te vinden via de website www.platformodgv.nl en op Twitter via @PlatformODGV.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief