WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuw Zwemtrapje De Punt
Nederhorst den Berg, wo 31 augustus 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Omwonenden, duikers en Natuurmonumenten zorgden voor een nieuw zwemtrapje op het recreatiestrand De Punt aan de Spiegelplas in Nederhorst den Berg.

persbericht

Nieuw trapje voor Spiegelplas in Nederhorst

Enthousiaste omwonenden, leden van de Nederlandse Onderwatersport Bond en Natuurmonumenten hebben een nieuw trapje geregeld bij “de Punt” langs de Spiegelplas in Nederhorst den Berg. Jarenlang was er een trapje op deze locatie, maar die verdween een paar maanden geleden op mysterieuze wijze. Door het gezamenlijke initiatief kan iedereen nu weer met gemak in en uit het water komen.

Recreatieweide ligt er weer fraai bij

De initiatiefnemers van het veilig maken van “De Punt”, Reinier Sprée en Jan Bom, zijn blij met deze afsluiting van het project. Door het plaatsen van speciale zandzakken afgedekt met grasplaggen maakten inwoners van Nederhorst den Berg en Natuurmonumenten enkele weken geleden de recreatieweide bij de woonwijk Blijkpolder weer veilig. “Al meteen toen we medebewoners opriepen om mee te helpen, kregen we spontaan suggesties om ook weer een zwemtrapje op te hangen. Het oude was op mysterieuze wijze verdwenen en werd door zwemmers en duikers erg gemist. Vanuit de bewoners bood Marieke van Staaveren aan deze taak op zich te nemen. Het resultaat is een hele stevige, toekomstbestendige trap die we met enkele tientjes van het nog resterende sponsorgeld voor “De Punt” konden ondersteunen. Het is een hele fraaie afmaker van het project. Laten we er allemaal zuinig op zijn. Het ligt er nu weer fraai bij” aldus de Reinier en Jan.

Duikers zijn enthousiast

“Bij de recreatieweide was altijd een trap aanwezig om na de duik veilig het water uit te komen, dit is nodig omdat de kade daar meer dan een meter hoog is als je in het water staat. Duikers hebben al snel ruim twintig kilo extra gewicht bij zich vanwege de duikfles, loodblokken en uitrusting. Je kan je voorstellen dat het dan bijna onmogelijk is om zonder trap op de kant te komen. Met deze nieuwe trap zijn we erg blij” vertelt enthousiaste duiker Bas Kulder. 

Kwaliteitsimpuls voor de Spiegelplas

Boswachter Meike van de Brink: “Naar verwachting starten we in 2017 met een kwaliteitsimpuls voor de Spiegelplas en de Wijde Blik. We vernieuwen onder andere de beschoeiing, leggen extra aanlegplaatsen aan en er komen meer aanmeerpalen. Dat wordt een hele klus, maar het is hard nodig. Gelukkig konden we het opknappen van ‘de Punt’ en het regelen van een nieuw trapje nu al oppakken met de enthousiaste inwoners van Nederhorst den Berg en de duikers. Die betrokkenheid maakt me enorm trots”.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief