WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herstart Speeltuin NdB
Nederhorst den Berg, vr 22 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wethouder Betkse van Henten-Meijer en het bestuur van de vereniging ‘De Bergse Akker’ tekenden de gebruiksovereenkomst voor de speeltuin in Nederhorst den Berg.

persbericht

Nieuwe start voor zwem-/speelgelegenheid ‘De Bergse Akker’

Op donderdag 21 april tekenden wethouder Betkse van Henten-Meijer en het bestuur van de vereniging ‘De Bergse Akker’ de gebruiksovereenkomst voor het terrein en het gebouwtje achter de Dammerweg 13 in Nederhorst den Berg. Door deze overeenkomst krijgt de zwem-/speelgelegenheid achter de voormalige brandweerkazerne een nieuwe start.


Wethouder Van Henten overhandigt de sleutels van het terrein aan het bestuur van de ‘Bergse Akker’.

De vereniging ‘De Bergse Akker’ is een nieuw opgerichte vereniging met als doel om een veilige zwem- en speelgelegenheid voor kinderen te behouden in Nederhorst den Berg op de voormalige locatie van de opgeheven ‘Bergse Speeltuin Vereniging’.

‘Mooi plan’

Na het opheffen van de oude vereniging is er door het nieuwe bestuur een initiatief ontstaan om de veilige zwem-/speelgelegenheid voor kinderen in Nederhorst den Berg een nieuwe start te geven. Deze vereniging heeft inmiddels door vele acties van het enthousiaste bestuur een groot aantal leden. Wethouder Van Henten: ‘Het enthousiaste bestuur heeft in korte tijd een mooi plan opgezet om de zwem-/speelgelegenheid te behouden. Het ingediende plan en de daarbij behorende begroting geeft het college voldoende vertrouwen om een overeenkomst voor minimaal 10 jaar af te sluiten’.

15.000 euro voor basisvoorzieningen

De gemeente stelt een bedrag van € 15.000 aan de vereniging beschikbaar om beschoeiing, hekwerken en steigers aan te leggen op het terrein. Daarnaast schenkt het college een bedrag van € 2.500 voor de inrichting van het terrein.

Naar verwachting opent de zwem-/speelgelegenheid “De Bergse Akker” begin juni.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief