WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bieb: Multi Touch Tafel
Loosdrecht, wo 6 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanochtend was in de Bibliotheek in Loosdrecht de feestelijke onthulling van beeldmateriaal van de Historische Kringen Wijdemeren op de Multitouch tafel.

ingezonden bericht

Multi Touch Tafel

Vanochtend was in de Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht de feestelijke onthulling van beeldmateriaal van de Historische Kringen Wijdemeren op de Multitouch tafel. De Historische Kringen van Wijdemeren en de bibliotheek hebben samen de afgelopen maanden gewerkt aan de content (inhoud) van de Multitouch tafel.

Wat is een Multitouch tafel?

Een Multitouch tafel is een tafel met een ingebouwd aanraakscherm, een interactief computerscherm. Een soort hele grote tablet. Je kunt op het scherm met je vingers beelden  bedienen. Bijvoorbeeld het formaat van de afbeeldingen veranderen. Je kunt met meerdere mensen tegelijk prachtig audiovisueel materiaal bekijken en educatieve spelletjes doen. De multi-inzetbare tafel wordt bijvoorbeeld gebruikt in bibliotheken, maar ook op andere plekken.

Voor wie is de Multitouch tafel?

Multitouch tafels kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan ontmoeting in de bibliotheek. Bezoekers gaan spontaan met elkaar in gesprek of vertellen elkaar verhalen naar aanleiding van wat ze zien op de Multitouch tafel. Dit gebeurt vooral bij de historische applicaties. Hiermee ondersteunt de Multitouch tafel de verblijfsfunctie in de bibliotheek, zoals bijvoorbeeld tijdens inloopochtenden.
De tafel wordt ook ingezet bij educatieve activiteiten zoals groepsbezoeken van scholen. Applicaties voor speciale evenementen zoals de Boekenweek, de Kinderboekenweek, Nederland Leest of de Maand van het Spannende Boek komen ook op de tafel. Voor individuele jongeren is er educatief getinte gaming beschikbaar.

Feestelijke ochtend

De Multitouch tafel werd vanmorgen in gebruik genomen tijdens een feestelijke themaochtend.
Wethouder Sandra van Rijkom  onthulde het beeldmateriaal dat is samengesteld door de Historische Kringen uit Wijdemeren.
Dit beeldmateriaal, met onder andere historische kaarten, is vanaf vandaag op de MultiTouch -tafel te bewonderen. Ook werden deze ochtend nieuwe foto’s gepresenteerd.

Iedereen kan dit unieke beeldmateriaal komen bekijken en de diverse mogelijkheden van de Multitouch-tafel ontdekken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief