WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
's-Graveland Verloedert
's-Graveland, di 5 april 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ben Raven ziet met lede ogen aan hoe 's-Graveland verloedert, ondanks de bescherming van het z.g. Beschermd Dorpsgezicht.

ingezonden brief

Het mooie 's-Graveland is zo mooi niet meer

Het mooie 's-Gravnland, met het Zuidereinde en Noordereinde, was ooit een prachtig lint met mooie woningen, historische panden en vergezichten. Als je een wandeling maakt door het dorp en je geeft je ogen goed de kost zie je dat er erg veel is veranderd.

De status beschermd dorpsgezicht wordt met voeten getreden. Plekken die door sloop zijn vrijgekomen worden volgebouwd met onooglijke panden en hoogbouw. Er staan panden leeg waar al heel lang niets aan wordt gedaan, en vervuilen daardoor het straatbeeld. Ook de huizenbezitters valt wel het een en ander te verwijten, van het eens zo statige Noordereinde is niet veel meer over, slecht onderhouden panden heel veel wildgroei van planten, struiken, slecht onderhouden voortuintjes en bloembakken op de stoep.

En de Gemeente Wijdemeren neemt het ook niet zo nauw met het onderhoud. Stoepen staan vol onkruid, bestrating is verzakt, bomen worden slecht onderhouden en de wegen zitten vol kuilen en beschadigingen. Ook zou Wijdemeren meer moeten handhaven op overhangend groen.

En dan het parkeren, je kan niet fatsoenlijk gebruik maken van de stoep omdat het merendeel van de auto's de stoep als parkeerplaats gebruikt. Ook hier is de handhaving ver te zoeken. Jammer dat het aanzien van ons mooie dorp zo veranderd is en wat nog zorgelijker is, dat bijna niemand het zich aantrekt.

Het ooit zo mooie en statige 's-Graveland is opgeslokt door zoek het allemaal maar uit, het grote geld en het interseert me niet beleid.

Ben Raven
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief