WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Meenthof op de Schop
Kortenhoef, do 10 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente Wijdemeren gaat winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef vernieuwen en heeft daartoe een intentieovereenkomst met twee projectontwikkelaars gesloten.

persbericht

Intentieovereenkomst vernieuwing
winkelcentrum De Meenthof afgesloten

De gemeente Wijdemeren, Aalberts Ontwikkeling en Did Vastgoedontwikkeling hebben dinsdag 8 september een intentieovereenkomst afgesloten om gezamenlijk op te trekken bij de vernieuwing van winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef.

De combinatie Aalberts Ontwikkeling en Did Vastgoedontwikkeling is van plan het winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef te vernieuwen. Op basis van een nog op te stellen stedenbouwkundig plan maken de gemeente, de ontwikkelcombinatie, de winkeliers en eigenaren nadere afspraken.

Duurzame kwaliteitsslag 

De Meenthof in Kortenhoef heeft in vergelijking met winkelcentra in soortgelijke dorpen een beperkt aanbod. Er liggen kansen om door een geringe uitbreiding van winkelmeters, verbeteringen van de branchering, routing, gevels en het openbare gebied het winkelcentrum een duurzame kwaliteitsslag te geven. Het stedenbouwkundig plan kan naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 worden vastgesteld.

Belangrijk voor Kortenhoef


Wethouder Theo Reijn van de gemeente Wijdemeren is blij met de belangrijke stap die nu wordt gezet. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is voor Kortenhoef en de omliggende dorpen om een goed functionerend en gezond winkelcentrum te hebben. Een stevige opknapbeurt van De Meenthof is om die reden noodzakelijk. We zetten nu een eerste stap in de goede richting. We hebben afgesproken dat de eigenaren, ondernemers en omwonenden nauw betrokken worden bij het proces’.

Daniël Aalberts van Aalberts Ontwikkeling ziet deze stap als een bevestiging van de noodzaak van revitalisering van De Meenthof. ‘Wij zijn al langere tijd samen met een aantal eigenaren bezig met plannen om De Meenthof op te waarderen. We zijn blij met weer een stap in de goede richting en zien de samenwerking met de ondernemers en de gemeente met vertrouwen tegemoet’.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief