WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ambulance G en V is Snel
Wijdemeren, do 29 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Regionale Ambulance Voorziening Gooi en Vechtstreek (RAV) heeft samen met de regio Zuid Limburg de beste score van Nederland  voor de aanrijtijden bij spoedritten.

persbericht

RAV Gooi en Vechtstreek scoort goed in sectorrapport

Recent is het jaarlijkse sectorrapport ‘Ambulances in-zicht 2014’ van Ambulancezorg Nederland (AZN) verschenen. In dit rapport, waarin een uitgebreide analyse wordt gegeven van de  prestaties van de 25 ambulanceregio’s in 2014, steekt de RAV Gooi en Vechtstreek net als voorgaande jaren gunstig af.


Foto: Ger Adrichem

Op tijd

Samen met de regio Zuid Limburg heeft de RAV Gooi en Vechtstreek de beste score van Nederland  voor wat betreft de aanrijtijden bij spoedritten. Maar liefst 97% van deze ritten was in 2014 binnen de wettelijk gestelde termijn van 15 minuten ter plaatse. Bij het A2 vervoer, dat wil zeggen géén levensbedreigende situatie maar wel ambulancevervoer nodig, was 98% van de Gooise ambulances binnen de opgelegde termijn van 30 minuten aanwezig.

Ambulances in zicht

In totaal werden in 2014 in heel Nederland bijna 1,2 miljoen ambulanceritten gereden, 4% meer ten opzichte van 2013. Binnen de regio Gooi en Vechtstreek steeg het aantal ritten met bijna 7%: er werden in 2014 17.121 ritten gereden versus 16.025 ritten in 2013. Ambulancezorg Nederland gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de stijging van het aantal ritten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief