WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ploctones in De Dillewijn
Ankeveen, za 17 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ook zo'n zin in jazz? In Ankeveen is er op dat gebied nog niet zo heel veel te beleven geweest in de afgelopen jaren. Daar gaat nu verandering in komen.

persbericht

The Ploctones in De Dillewijn

Ook zo’n zin in jazz? In Ankeveen is er op dat gebied nog niet zo heel veel te beleven geweest in de afgelopen jaren. Daar gaat nu verandering in komen.

De Dillewijn bewijst dit seizoen dat het een veelzijdige programmering heeft, waarin ook ruim aandacht zal zijn voor jazz. De Dillewijn is tenslotte verrassend veelzijdig!
Op zaterdag 24 oktober kunt u genieten van The Ploctones, in het kader van hun 11 jaar Stoer Tour.
Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten € 18,00 en zijn online te bestellen  via de website www.dedillewijn.nl

Experimentele jazzrock

Vanaf hun optreden op het North Sea Jazz festival spelen The Ploctones onder hun huidige naam. In 2005 verscheen hun albun “Live op het dak”, met daarop een registratie van hun optreden bij de VPRO. The Ploctones vertegenwoordigen alles waar het in de jazz om gaat. Ze verklanken een gevoel van vrijheid, zoals die alleen in je wildste fantasieën bestaat. Hun muziek swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. En als je improvisatie omschrijft als ‘een kwestie van opvangen wat er rondgaat’, dan hebben de Ploctones daar een perfect afgestemde antenne voor. Is het jazzrock, blues of funk wat de Ploctones door de microfoons jagen? Het is het allemaal. Alle stijlen komen voorbij. Ze verslinden elk goed muzikaal idee met huid en haar en hebben daar aanstekelijk veel lol in. Met een topbezetting: gitaar: Anton Goudsmit (New Cool Collective); saxen: Efraïm Trujillo (New Cool Collective); bas en contrabas: Jeroen Vierdag (Caro Emerald) en drums: Martijn Vink (Anouk)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief