WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kinderboekenweek 2015
Loosdrecht, ma 12 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Van 7 tot 18 oktober is het Kinderboekenweek. De Bibliotheek organiseert een spelmiddag en een legowedstrijd in het kader van uitvinden, het thema van de Kinderboekenweek.

persbericht

Kinderboekenweek 2015
Raar, maar waar!

Is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen.

Antwoord op de vraag waarom iets zo is of hoe iets werkt kan niet alleen aan den lijve worden ondervonden, maar ook door er boeken over te lezen. De boeken die vragen stellen en antwoorden geven zetten we deze Kinderboekenweek in de spotlights. Verhalen over uitvinders en wetenschappers staan centraal. Nieuwsgierigheid wordt gevierd.

Spelmiddag

In Eemnes, Loosdrecht, Muiden en Weesp is op woensdag 14 oktober van 14.30-16.30 uur een spelmiddag.
Er wordt een route uitgezet met verschillende vragen en opdrachten. Kinderen gaan op onderzoek uit, doen proefjes en proberen vragen te beantwoorden. Zijn de antwoorden goed, dan krijgen ze een prijs mee naar huis.

Legowedstrijd

Ook organiseren we een Legowedstrijd!
Kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogen thuis hun mooiste robot maken van Lego en deze tot woensdag 14 oktober inleveren om tentoon te stellen in de bovenstaande vestigingen van De Bibliotheek. De bouwwerken zullen tijdens de spelmiddag worden beoordeeld door andere kinderen en medewerkers van De Bibliotheek.

Op zaterdag 17 oktober vindt om 13.00 uur in iedere vestiging de feestelijke prijsuitreiking van de legowedstrijd plaats!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief