WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putter uit de Bocht
Kortenhoef, za 10 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Robby Israel wijst Putter erop dat in zijn verdediging van de DB-enquête wel wat gaten zitten. Bovendien wijst hij op het democratisch proces dat de huidige coalitie opleverde.

ingezonden brief

Geachte redactie,

De bijdragen van Putter zijn altijd hoogtepunten op de Webkrant, zo ook nu. Vaak zijn zij wijs en
behartigenswaardig, soms niet geheel nauwkeurig.

Punt voor punt:

  1. Inderdaad is het “enquêteverhaal” van DB “voor iedereen beschikbaar” maar het is precies dat, een verhaal. Ten eerste heeft niet iedereen het formulier in de bus gehad en onbekend is wat de criteria voor ontvangst waren. Ten tweede is de bewering dat doublures uit de uitslag zijn verwijderd weinig overtuigend. Wie b.v. vanuit verschillende IP adressen heeft gestemd is niet te identificeren. Iedere deskundige zal beamen dat deze enquête niet deugt en derhalve op geen enkele manier bij de besluitvorming betrokken mag worden. Het was misschien sympathiek – om niet te zeggen populistisch - maar onverantwoord bij een onderwerp dat zozeer leeft in onze dorpen deze dilettantische enquête te laten plaatsvinden – tenzij er manipulatieve bedoelingen waren,
  2. In het verkiezingsprogramma staat “De VVD wil dat Wijdemeren een zelfstandige gemeente met herkenbare kernen blijft.” Die zelfstandigheid zouden wij nog steeds willen maar, om met Keynes te spreken, "When the facts change, I change my mind. What do you do, sir?" Of de feiten inderdaad veranderd zijn, zal de bestuurskrachtmeeting uitwijzen -  en dat die kernen ook na een mogelijke gemeentelijke herindeling ongewijzigd herkenbaar blijven, hebben we in Wijdemeren gezien.
  3. Met “een onsmakelijke wijze van politiek bedrijven” en “kiezersbedrog” vliegt Putter wel een beetje uit de bocht. De huidige coalitie is tot stand gekomen als gevolg van verkiezingen. De daarop volgende coalitieonderhandelingen, Putter weet dat beter dan menigeen, zijn een proces van geven en nemen en het ligt voor de hand dat alle partners een wethouder leveren. Op een later moment heeft de gekozen gemeenteraad een voorkeur uitgesproken voor herindeling en we zien wel hoe het uiteindelijk loopt. Wat het ook wordt, daar zullen we ons als goede democraten in een representatieve democratie bij neerleggen.

Tot slot, in een wereld waar administratieve eenheden groter worden, waar we een gezamenlijke munt hebben en solidair zijn met andere landen en mensen – en waar er tegelijkertijd zoveel aandacht is voor regionale en lokale verscheidenheid – komt deze herindelingsdiscussie op mij toch een beetje ouderwets over. Maar misschien komt dat omdat ik als geboren Amsterdammer die pas een kleine 30 jaar in Kortenhoef woont daarvoor nog onvoldoende begrip heb.

Met vriendelijke groet,
Robby Israel

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief