WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Abrona liep in Utrecht
Loosdrecht, di 26 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op Hemelvaartsdag deden lopers van Abrona in Loosdrecht mee aan de Abronaloop in Leidsche Rijn bij Utrecht.

ingezonden bericht

Zonnige 8e Abronaloop groot succes

Op Hemelvaartsdag wordt traditioneel de Loop van Leidsche Rijn gehouden. Onderdeel hiervan is de Abronaloop, een loop van 1 of van 2 km voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook is er een mogelijkheid voor hen om mee te doen met een wandeltocht van 7,5 km.

Hoewel de vroege ochtend nog een beetje fris was, liet de zon zich al gauw zien en werd het een stralende dag. De groep vaste vrijwilligers was vroeg aanwezig en de voorbereidingen werden getroffen in de Abrona-tent: shirts en startnummers klaarleggen, consumptiebonnen en lunchpakketten verzorgen en de Abrona-vlag ophangen zodat de lopers en wandelaars het startpunt gemakkelijk konden vinden.
 
Ruim twintig wandelaars en hun begeleiders uit Maarssen, Maarssenbroek, Woerden en De Meern namen deel aan de loop. Na een kopje koffie en voorzien van een shirt met startnummer vertrokken zij enthousiast om half elf voor hun wandeling van 7,5 km.

Een uurtje later kwamen de ruim dertig hardlopers uit Baarn, Huis ter Heide, Scherpenzeel, Driebergen, Hilversum en Loosdrecht. Zij hadden de keuze uit een afstand van 1 of 2 km.

Iedereen, zowel de wandelaars als de hardlopers, liep zijn afstand en ontving de dikverdiende medaille. Een aantal hardlopers ging met een persoonlijke prijs naar huis.
Wij bedanken de bedrijven, fondsen en sponsoren die deze sportieve loop mede mogelijk hebben gemaakt: Dirk Kuyt Foundation; Harten voor Sport; Veenendaal-Bot stichting; Bolton, Bosselaar en Strengers; Schreuder en Ruitenbeek; Bart de Koning ontwerp.

In totaal hebben circa 60 mensen een fantastische dag gehad. Volgend jaar hopen we op weer zo’n geweldig evenement!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief