WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Annejet van der Zijl bij KadD
Kortenhoef, ma 18 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdag 28 mei organiseert Kunst aan de Dijk een literaire avond met Annejet van der Zijl en interviewer Wim Brands in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef.

persbericht

Donderdag 28 mei april 2015 literaire avond bij Kunst aan de Dijk:
Annejet van der Zijl en interviewer Wim Brands

Annejet van der Zijl (1962) debuteerde in 1998 met Jagtlust, over de gelijknamige Gooise buitenplaats die in de jaren vijftig en zestig uitgroeide tot Nederlands meest roemruchte literaire en artistieke broeinest. Eind 1999 nam ze ontslag bij de toenmalige Haagse Post om zich helemaal aan het schrijven van boeken te wijden. Het resultaat was Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt.

Daarna volgde Sonny Boy, de reconstructie van een dramatisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Dit boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. Na Sonny Boy verscheen Bernhard, een verborgen geschiedenis, een reconstructie van de onbekende Duitse achtergrond van Prins Bernhard waarmee Annejet als historica promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. 

Gerard Heineken, de man, de stad en het bier verscheen in februari 2014. Het is het meeslepende verhaal van een visionair mens die zijn familienaam groot maakte maar zelf zo goed als helemaal leek te zijn uitgewist. Met dit boek krijgt hij, honderdvijftig jaar nadat hij zijn eerste stappen zette in de brouwerij, de plaats in de geschiedenis die hem toekomt.

Het boek waar Annejet nu aan werkt gaat over het leven van Allene Tew (1872-1955), een meisje van bescheiden afkomst dat zich wist op te werken tot een van de rijkste vrouwen van New York.

Wim Brands is een Nederlandse dichter, journalist en presentator van onder andere VPRO boeken.

Informatie

Literaire avond, Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef
Annejet van der Zijl en interviewer Wim Brands
Donderdag 28 mei 2015, aanvang 20.15 uur, kerkje is open vanaf 19.30 uur
Entree € 20-, donateurs € 15,- inclusief een glas wijn of ander drankje
Kaarten bestellen via www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief