WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ruth Peetoom bij CDA
Wijdemeren, za 16 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

CDA-voorzitter Ruth Peetoom was maandag bij de afdeling Wijdemeren op bezoek. Kiek Steenvoorden kreeg een onderscheiding en Annemieke van Weeghel-Luijer werd bestuurslid.

Douwe van Essen zette een fotoalbum op Facebook.

ingezonden bericht

ALV CDA op 11 mei

Op de eerste zomerdag van dit jaar, maandag 11 mei, hield het CDA haar algemene ledenvergadering in een entourage die eigenlijk niet beter kon. Aan de Loosdrechtse Plassen in restaurant In de Watertuin. Ook de hoofdgast van de avond, landelijk CDA-voorzitter Ruth Peetoom, was onder de indruk. En de CDA-leden op hun beurt waren weer onder de indruk van de dynamiek en het enthousiasme van deze voorzitter.

Maar voordat Ruth Peetoom het woord kreeg werd eerst door onze lokale voorzitter Ymkje van 't Riet op snelle en prettige wijze de reguliere agenda afgewerkt. Uitschieter was daarbij het wisselen van de wacht in het bestuur. Rianne van Henten trad af en werd door het bestuur bedankt en in de bloemetjes gezet, Vervolgens werd Annemieke van Weeghel-Luijer onder daverend applaus en gejuich van de leden in het bestuur benoemd.


Ymkje van 't Riet en Annemieke van Weeghel-Luijer.

Daarna was het de beurt aan Ruth Peetoom om haar visie op de veranderingen binnen het CDA te geven. Dat deed ze dus met een enorm enthousiasme. Opvallend was dat ze precies wist wat er in Wijdemeren was gebeurd bij de laatste verkiezingen, maar vooral dat ze moeiteloos tal van namen van raads- en bestuursleden in haar betoog wist te verweven!
Ook de rustige, maar gestadige groei van het CDA kreeg van haar veel aandacht. De laatste peilingen, hoewel zeer positief voor het CDA, blijven wat ze zijn: peilingen. De recente verkiezingsuitslagen in Engeland vormen daarvan een onthutsend voorbeeld. Rustig vanuit de basis verder blijven bouwen en zo het vertrouwen van de kiezers heroveren is dan ook het motto van onze voorzitter.


Kiek Steenvoorden met Ruth Peetoom.

Het hoogtepunt van de avond kwam zeer onverwacht. Zonder aanvankelijk de naam van de betrokken persoon te noemen werd door Ruth Peetoom een beeld van iemand geschetst die dwars door alle geledingen van de bevolking een soort van spin in het web is geweest en daardoor ook zoveel mensen aan het CDA heeft weten te binden. Niek Steenvoorden wist absoluut niet wat hem overkwam toen hij zijn naam hoorde noemen. En het werd nog mooier, want de landelijke voorzitter van het CDA mocht hem mededelen dat het CDA hem een zilveren erespeld had toegekend. Enigszins beduusd, maar ook heel blij, liet hij zich het kleinood opspelden.

Niek verraste de aanwezigen vervolgens met een exemplaar van zijn boek: Kiek Steenvoorden -Een denkende doener. De opbrengst van zijn boek gaat naar de stichting ALS, een spierziekte waar Niek in zijn gezin van dichtbij mee te maken kreeg toen de vriend van zijn dochter deze ziekte kreeg. Veel CDA-leden zijn gisteravond met een gesigneerd exemplaar naar huis gegaan.

Dat de sfeer optimaal was bleek ook wel na de reguliere vergadering. Verreweg de meeste aanwezigen bleven nog lang napraten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
Douwe van Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief