WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zorg? Geen probleem!
Nederhorst den Berg, di 23 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster vraagt zich af hoe het met de zorg in Wijdemeren gesteld is en of er hier ook PGB problemen en trapliftweigeringen zijn. Hij denkt dat het hier prima voor elkaar is.

Cor Koster

Problemen met de zorg?


Cor Koster

Er schijnen veel problemen te zijn met de zorg in Nederland. Op tv, in de krant, op Twitter etc. hoor je voortdurend over gemeenten die vastlopen met de uitbetaling van het pgb (persoonsgebonden budget),  over de huishoudelijke hulp die afgeknepen wordt, over 92-jarigen die geen traplift kunnen krijgen,  enzovoort. Hoe zit dat eigenlijk in Wijdemeren?

Twee keer per jaar worden de ouderenbonden KBO en ANBO uitgenodigd  voor een gesprek met wethouder Betske van Henten, verantwoordelijk voor onder andere ‘welzijn’.  Altijd een heel plezierig onderhoud want je kunt alles wat met bejaarden en ouderenwerk te maken heeft, aan de orde stellen. Bovendien wil de wethouder graag van de bonden horen of er signalen zijn dat er zich problemen voordoen. Met name nu dit jaar voor het eerst de gemeente verantwoordelijk is voor veel zorgtaken, in plaats van de landelijke overheid.

Een paar dagen geleden was er weer zo’n overleg. Wethouder Van Henten zei dat ze er zich over verwonderde dat er zo weinig klachten zijn over de gevolgen van de invoering van de Wmo, althans vergeleken met wat ook zij leest in de pers. Met de uitbetaling van pgb’s gaat het hier bijvoorbeeld goed; er was één probleem bij de 40 gevallen die er in onze gemeente zijn; dat was echter vrij snel opgelost. Wel is ook in Wijdemeren een behoorlijk aantal bezwaarschriften binnengekomen over de reductie in uren voor huishoudelijke hulp.

Ze vroeg of de ANBO of de KBO gehoord hadden van dingen die echt fout liepen. Wij - drie vertegenwoordigers van de ouderenbonden - zeiden dat ook wij geen signalen ontvangen hadden van onze leden dat er iets uit de hand loopt.  Twee van de deelnemers aan het gesprek komen als ‘belastinginvuller’ bij vrij veel ouderen aan huis, en horen dan niet alleen over belastingzaken maar ook over hoe het verder gaat. Ook zij hadden geen bijzondere problemen opgemerkt.

In de media lees je alleen maar over wat misgaat. Misschien moet iemand een keer melden dat dingen soms echt niet zo slecht lopen. Vandaar dit stukje.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Cor Koster
foto
Douwe van Essen
auteur
Cor Koster
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief