WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Humanitas bij de Bibliotheek
Loosdrecht, wo 3 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op woensdag 17 juni van 10.00 – 12.00 uur organiseert De Bibliotheek vestiging Loosdrecht een themaochtend over de hulpverlening die Stichting Humanitas biedt.

persbericht

Themaochtend over de hulpverlening die Stichting Humanitas biedt

Op woensdag 17 juni van 10.00 – 12.00 uur organiseert De Bibliotheek vestiging Loosdrecht een themaochtend over de hulpverlening die Stichting Humanitas biedt.

Humanitas is een vrijwilligersorganisatie op humanistische grondslag, waar iedereen welkom is als deelnemer of als vrijwilliger. De organisatie werkt binnen zes verschillende thema’s: Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Detentie en Thuisadministratie

De kernwaarden daarbij zijn:

  • regie behouden over je eigen leven
  • samenleven op basis van gelijkwaardigheid
  • verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor een ander
  • vraaggericht werken: kijken wat er leeft in de maatschappij en de activiteiten daarop aanpassen

Humanitas werkt kleinschalig en persoonlijk. De contacten zijn van mens tot mens en worden lokaal georganiseerd. Humanitas is in de negen gemeenten in ’t Gooi actief en dus ook in Wijdemeren.
Belangrijk is dat mensen iets voor elkaar willen betekenen en een zinvolle bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Ties Grijpstra komt vertellen over de activiteiten die Humanitas in ’t Gooi organiseert

Woensdag 17 juni is de laatste themaochtend van dit voorjaar.

In september starten we weer met een nieuwe serie thema’s en tablet cafés op iedere 1e en 3e woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur.
De inloop – en themaochtenden zijn informatief, inspirerend en gezellig. Ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek, zijn van harte welkom! De toegang is vrij.
Op deze ochtenden is er altijd iemand van Seniorweb aanwezig om u te helpen bij vragen over de PC, tablet, e-reader of smartphone.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief