WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toeristische Bord Loosdrecht
Loosdrecht, vr 17 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wethouder Theo Reijn onthulde in Loosdrecht de eerste toeristische wegwijzer op proef in Wijdemeren. Is de proef geslaagd, dan komen de wegwijzers overal in Wijdemeren.

De rekenaars onder ons vragen zich vast af hoe je meet of een proef met een wegwijzer al dan niet geslaagd is. Wellicht wordt gemeten of er veel klachten komen van verdwaalde toeristen (proef mislukt), dan wel als de klandizie in de Loosdrechtse ondernemingen plotseling enorm toe neemt (proef geslaagd). De wethouder mag het weten.

persbericht

Eerste toeristische borden geplaatst

Op donderdag 16 juli onthulde wethouder Reijn in het bijzijn van een aantal recreatieondernemers de eerste toeristische bewegwijzering in Wijdemeren. Bedoeling is om in het eerste kwartaal van 2016 een groot deel van de gemeente te voorzien van toeristische bewegwijzering.

Wethouder Reijn: "Het was een langgekoesterde wens van veel partijen zoals (recreatie)ondernemers, organisaties en de gemeente om toeristische bewegwijzering aan te brengen. Allen willen we toeristen en recreanten in de gemeente nog beter ontvangen. Een goede lokale toeristische bewegwijzering is daarbij een goede ontwikkeling die nu ingezet is. De gemeente gaat nog in overleg met de provincie en Rijkswaterstaat over de mogelijkheden op de provinciale wegen en snelwegen".

Proefopstelling

De eerste borden zijn in Loosdrecht geplaatst voor de rotonde waar de Oud-Loosdrechtsedijk, de Nieuw-Loosdrechtsedijk en de Molenmeent bij elkaar komen. Het betreft een proefopstelling. De gemeente wil eerst hiermee ervaring opdoen voordat de rest van de toeristische bewegwijzering geplaatst wordt. Opmerkingen of verbeterpunten kan men doorgeven via e-mail: j.vergeer@wijdemeren.nl

Toeristische bewegwijzering

Het college zal eind 2015 de gemeenteraad een voorstel doen om een groot deel van Wijdemeren te voorzien van toeristische bewegwijzering. Plan is dit te financieren uit het gemeentelijk recreatiefonds. Dit fonds wordt jaarlijks gevuld met een percentage van de toeristen- en forensenbelasting.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief