WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putter stemde al...
Wijdemeren, ma 9 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter had liever een referendum gezien, maar nu heeft hij de cirkel, tegen fusie, op zijn DB-formulier al knalrood gemaakt en het met gezwinde spoed ingezonden.

Putter

Het had zo mooi kunnen zijn...

Het had zo mooi kunnen zijn. Een referendumverordening in Wijdemeren, die de poort zou openen naar een volwassen democratie. Een peiling van de bevolking, voorafgaande aan Belangrijke Beslissingen. Daar zijn we zo langzamerhand wel aan toe, al was het maar als aanvulling op treurniswekkende vertoningen in de gemeenteraad.

De gekozen burgemeester. De gekozen minister-president. Het referendum. Daar liggen dan de befaamde kroonjuwelen van Hans van Mierlo, wie was dat ook al weer? Op de schroothoop, uit het zicht door de grauwsluiers van de tijd.

Dorpsbelangen was de eerste die na het pluimstrijken met de grote Gooise wolf over een referendum begon. D’66, wakker geschrokken, herinnerde zich plotseling iets en bracht het idee tot wasdom. Vergeefse moeite zoals bleek en eigenlijk was dat van te voren al te voorspellen. De oude elite zit weer op de troon, sluit de gelederen en wenst geen inmenging in besluitvorming hoe dan ook. De angst voor het volk regeert.

Zeker nu de tekenen erop wijzen dat de Reijn-regering gruwelijk mis zit.

En nu waart dus de enquête rond. Want Dorpsbelangen liet het er niet bij zitten. Minder betrouwbaar dan een echt referendum, maar in ieder geval veel meer dan niks. In rap tempo georganiseerd en met veel publiciteit in omloop gebracht. Een heldere vraagstelling. Moet Wijdemeren zelfstandig blijven of niet? En met wie wil je dat Wijdemeren samenwerkt? Het is bij mijn weten voor de eerste keer dat er in Wijdemeren zo’n groot opgezette actie plaats vindt en het is natuurlijk behoorlijk spannend, omdat de uitslag, hoe de prognoses ook mogen luiden, ongewis is.

Ik heb mijn formulier ingevuld. Wijdemeren moet zelfstandig blijven is de cirkel waar mijn kruisje staat. Niemand heeft mij ooit duidelijk kunnen maken waarom dat geen haalbare kaart zou zijn. Nu roept ’s Konings commissaris op werkbezoek maar weer eens dat een gemeente met 50- tot 60.000 inwoners toch wel het minimum is.

Weer wat nieuws. Weer een ander getal, de Plasterk norm gehalveerd.
Trek het je niet aan. Vul de enquête in.

Wie weet, geeft de uitslag de doorslag.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief