WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwjaar bij Kunst a/d Dijk
Kortenhoef, wo 23 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 7 januari speelt pianist en componist Rembrandt Frerichs met zijn trio in het Oude Kerkje in Kortenhoef bij Kunst aan de Dijk.

persbericht

Nieuwjaar bij Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk luidt het nieuwe jaar in met een fantastische jazz pianist die bekend staat als een ‘avonturier op de toetsen’.

Pianist en componist Rembrandt Frerichs was één van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival. Hij presenteerde zijn muziek in de legendarische jazzclub Birdland in New York en zijn eerste album werd meteen genomineerd voor de Edison publieksprijs. Op 7 januari speelt hij met zijn trio in het Oude Kerkje in Kortenhoef bij Kunst aan de Dijk.

De cum laude afgestudeerde Rembrandt Frerichs (1977) is een jonge pianist met een brede blik, actief in de voorhoede van de nieuwe generatie Europese musici. Hij kent het Amerikaanse jazzrepertoire, maar past ervoor gebaande paden te bewandelen. Frerichs put uit zowel de Europese klassieke muziek als uit zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door een tweejarig verblijf in Egypte.

Met zijn trio is Rembrandt altijd op zoek naar nieuwe verbindingen. Hun nieuwste project The Contemporary Fortepiano is daarop geen uitzondering. Rembrandt bespeelt de fortepiano, het instrument dat bij Mozart thuis stond. Tony Overwater speelt de violone, een 17e eeuwse voorloper van de contrabas en drummer Vinsent Planjer speelt op de whisper kit, een slagwerkinstrument.
“The Contemporary Fortepiano” wordt ondersteund door het nationaal muziekinstrumenten fonds, dat speciaal voor Rembrandt een fortepiano heeft laten bouwen. Een luisteravontuur van een meester op zijn instrument. Jazz, oosterse en westerse klassieke, eigen composities vullen elkaar naadloos aan. Of zoals NRC Handelsblad schreef: "Noten met inhoud; poëtisch, zacht, subtiel en elegant."

Het concert vindt plaats op donderdag  7 januari 2016, aanvang 20:15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk dijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef, Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum en de Openbare Bibliotheek in Loosdrecht. Entree € 21,- en voor donateurs van Kunst aan de Dijk en € 17,-. De kerk is ongeplaceerd en open om 19:30 uur. Een glas wijn of fris is in de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief