WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Laatste Raad 2015
Wijdemeren, di 15 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagavond wordt in het gemeentehuis in Nieuw Loosdrecht de laatste gemeenteraad van 2015 gehouden.

Veel staat er niet op de agenda. De uitbreiding van de parkeervoorzieningen rond het gemeentehuis aan de Rading 1 en een bijdrage van Wijdemeren aan het evenement Wonderfeel op het terrein van Natuurmonumenten in 's-Graveland.

Parkeerinfarct

De uitbreiding van de parkeercapaciteit is zeer hard nodig, zo constateerden wij vanmorgen. De uitbreiding van de parkeercapaciteit is zeer hard nodig, zo constateerden wij vanmorgen. Er was gelukkig één bezoekersplaats vrij, toen wij kwamen om een paspoort te verlengen. Overal stonden auto's geparkeerd in de groenstroken, op het gras, langs de weg, aan de overkant bij Knorr.
Een zeer chaotische situatie, die is ontstaan, nadat de lokale belastingheffing van Weesp, Stichtse Vecht en Wijdemeren werd samengevoegd tot één afdeling, die in het gemeentehuis gehuisvest werd. Ook zijn er meer contacten met externe partijen in het sociaal domein bij gekomen en het aantal medewerkers is toegenomen in het kader van de decentralisatie van het sociaal domein door Staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA).

Voorgesteld wordt om voor € 40.000 achter het gemeentehuis een dijk weg te halen en daar 40 parkeerplaatsen te realiseren.

Wonderfeel

Er wordt voorgesteld om € 2.000, die in 2017 als subsidie aan de Stichting Wonderfeel gepland staat, naar voren te halen en al dit jaar aan de Stichting uit te keren als extra bijdrage in de kosten voor het evenement in 2016. Daar stond al € 3.000 voor gepland, waarmee de totale subsidie gelijk wordt aan die voor 2015, ofwel € 5.000.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief