WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bezoek Art Zonnestraal
Kortenhoef, za 22 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Madeleine Metsaars uit Kortenhoef trok deze maand in het Dresselhuyspaviljoen op Zonnestraal in Hilversum om inspiratie op te doen. Zij nodigt u uit voor een bezoek.

Ingezonden brief

Art Zonnestraal

Beste kunstvrienden en belangstellenden, graag nodig ik jullie uit voor een bezoek aan Art Zonnestraal tijdens de Open dag op 30 augustus.

Vanaf mei werken iedere maand 4 kunstenaars op locatie in het Dresselhuyspaviljoen met Zonnestraal als uitgangspunt en ter inspiratie. Er ontstonden vele boeiende uitdagende zeer uiteenlopende kunstwerken in de 'patiënten-kamertjes' en in de centrale ruimte.

Nu, in augustus, ben ik daar aan het werk en breng ik heel wat uren door op deze serene inspirerende plek om mijn inspiraties vorm te geven:

Zonnestraal roept bij mij de associaties op met licht en lucht - nieuw leven inblazen - toen en nu.

Toen gaf Zonnestraal tuberculozen nieuw leven met licht en lucht, twee levenselementen die vrijelijk door de fragiele gebouwen stroomden naar een ontwerp van Duiker. Een prachtig open gebouw met drie standaardkleuren: wit, zwart en “Duiker-blauw” in een natuurlijke omgeving vol bomen die zorgen voor aanvoer van zuivere frisse lucht en verse zuurstof.

Nu is Zonnestraal nieuw leven ingeblazen met de prachtige restauratie in de sfeer van Duiker, het geeft opnieuw dat gevoel van licht en lucht, aan mensen van nu. Nieuw leven inblazen is het thema van mijn project waarbij ik de lucht van nu ga 'vangen in een lichte vorm' en een kunstwerk nieuw leven inblaas met nieuw beeldmateriaal.

Op de foto een impressie van 'nieuw leven inblazen' en de uitnodiging Open Dag 30 augustus.

Art Zonnestraal is zeker je bezoek waard en je kunt er een leuke middag van maken door eerst van een heerlijke lunch te genieten in de Brasserie (op loopafstand) met eventueel een rondleiding over het terrein en in gebouwen van Zonnestraal (zie info onderaan) en natuurlijk je bezoek aan deze interessante tentoonstelling in het Dresselhuyspaviljoen. Daar mag je mijn project 'nieuw leven inblazen' door 'lucht van nu te vangen in een lichte vorm'

Van harte welkom en graag tot ziens op 30 augustus.

Madeleine Metsaars
035 6569269

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief