WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Whatsapp Buurtpreventie
Kortenhoef, zo 16 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op RTVNH staat een video waarin Saskia Luijer haar straat in de Kortenhoefse Oranjebuurt in de gaten houdt en bij onraad de buurt waarschuwt met Whatsapp.


Saskia Luijer, beheerder Whatsappgroep.

Het is een snel oprukkend fenomeen. Whatsappgroepen om de buurt in de gaten te houden. Saskia Luijer doet dat gewapend met haar smartphone op en rondom de Beatrixweg, de Oranjeweg en de Julianaweg in Kortenhoef. Op RTVNH is te zien hoe zij, samen met haar buurtgenoten, kordaat de misdaad bestrijdt. Op de video is te zien hoe zij zich schuil houdt achter de heg om een onguur manspersoon in de smiezen te houden en te fotograferen. Een geruststellende gedachte voor de buurt.

In Wijdemeren Informeren van 1 juli stond over Whatsapp:

Bel 1-1-2. Daar pakken we ook inbrekers mee!

Ziet u iets vreemds of verdachts bij uw eigen huis of bij de buren? Vertrouwt u de persoon aan de deur niet? Bel altijd de politie via 1-1-2 in geval van onraad. Let op persoonskenmerken en/of op opvallende kleding. Geef loop en/ of rijrichting van de dader door. Noteer merk, kleur en kenteken van het eventuele vervoermiddel.

WhatsApp buurtpreventie

Een goede manier om inbraak te voorkomen is door samen met uw buren op de buurt te letten. Dit kan
bijvoorbeeld met WhatsApp. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. De meeste smartphone
bezitters zetten daar WhatsApp op. Dat is een chatprogramma waarmee u gratis berichten verstuurt naar uw contacten. U kunt daarmee ook een groep starten met uw buren. Deze WhatsApp groepen zijn ontzettend handig om bijvoorbeeld verdachte situaties met uw buren te delen.

In Wijdemeren zijn inmiddels meerdere groepen gestart. Kijk op http://gooienvechtstreek.wabp.nl of uw
buurt ertussen staat of richt zelf een groep op met uw buurt.

bron
RTVNH
foto
RTVNH
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief