WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van Gogh in Kortenhoef?
Kortenhoef, do 24 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 2 en 3 mei lijkt het of Vincent van Gogh het schildersdorp Kortenhoef heeft bezocht. Honderdvijfentwintig jaar na zijn dood. Cursisten exposeren hun werk als Van Gogh.

ingezonden bericht

Was Van Gogh in Kortenhoef?

In het weekend van 2 en 3 mei lijkt het wel of de schilder Vincent van Gogh, 125 jaar na zijn dood, in het van oudsher bekende schildersdorp Kortenhoef een bezoekje heeft gebracht.
Een zestigtal schilderijen, gemaakt door alle cursisten van de Hilversumse schilder Herman Tjepkema en helemaal in de stijl van Van Gogh geschilderd, sieren dan de wanden van de Oude School aan de Kortenhoefsedijk 145 onder de titel ‘Vincent in Kortenhoef’.

Werd Vincent in zijn eigen tijd miskend en verguisd, in de 20e eeuw en daarna wordt zijn markante schilderstijl dé inspiratiebron voor talloze grote meesters. Er is bijna geen schilder te noemen die niet door zijn werk is beïnvloed! Kleur, expressiviteit en zijn bijzondere penseelstreek zijn daarbij de sleutelwoorden.

Ook voor de cursisten van Herman Tjepkema, docent aan de Gooise Academie in Laren en schilderworkshops gevend in Bussum, is Vincent van Gogh de afgelopen weken een enorme inspiratiebron geweest. Met groot enthousiasme is onder Tjepkema’s supervisie door zijn cursisten een fraaie collectie van 60 schilderijen ontstaan, met Kortenhoef en Van Gogh als verbindende thema’s. Kortenhoef was immers in Van Goghs tijd een geliefd oord voor de schilders van de Haagse School.

Slechts twee dagen zijn de schilderijen te zien (en te koop) op de schilderachtige locatie van de Oude School aan de Kortenhoefsedijk 145, vlak naast het oude atelier van Geesje Mesdag.

Het wordt een feest van kleur en herkenning!
Van 10-17u is de tentoonstelling te bezichtigen, de entree is gratis.

Bovendien is er voor geïnteresseerden de mogelijkheid zich in te schrijven voor een workshop ‘Schilderen als Van Gogh’, die door Herman Tjepkema binnenkort zal worden gegeven.

Kortom: Van Gogh was dan wel niet fysiek in Kortenhoef, maar zijn geest waart er 125 jaar na dato nog volop rond!

Wat? ‘Vincent in Kortenhoef’ , expositie van 60 schilderijen
Waar? De Oude School, Kortenhoefsedijk 145, Kortenhoef
Wanneer? Weekend 2 en 3 mei, van 10 – 17 uur
Entree: gratis

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief