WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
College bezoekt Kinderraad
Kortenhoef, di 21 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het college van B en W bezocht vanmiddag Kortenhoef. Eerst werd Intratuin aangedaan, waarna er overleg volgde met de Kinderraad van de Openbare Curtevenneschool.


Het college komt aan op de school.


Burgemeester Martijn Smit slaat kwink.


Kind gevonden...

De Kinderraad vroeg aandacht voor bosjes met prikkels, z.g. prikkelbosjes die het spelen en ballen ernstig bemoeilijken. Wethouder Theo Reijn luisterde aandachtig naar de klachten. Hij beloofde om er naar te gaan kijken na afloop van de bijeenkomst en er, als het geld het toestaat, wellicht iets aan te doen.

Een zebrapad bij de brug naar Oudergaarde was ook iets dat op het verlanglijstje staat. Dat lag wat moeilijker, omdat zebrapaden volgens dezelfde wethouder niet altijd de oplossing van het probleem zijn. Bovendien is er een school in Loosdrecht die direct aan een doorgaande weg ligt. Die situatie vraagt meer om directe actie dan een zebrapad op de Parklaan. Desalniettemin zal hij er aandacht voor houden.

Enkele kinderen vroegen of het gebouwtje van de Vrolijke Knut, dat aan de speelplaats van de Curtevenneschool ligt, in gebruik genomen kan worden als klaslokaal. Zij zitten nu in een buitenklas op de Regenboogschool, maar voelen zich daar enigszins geïsoleerd van de rest van hun school. Wethouder Sandra van Rijkom zal er met wethouder Theo Reijn naar kijken.


De Kinderraad.

De bewoners van de Van Heumenhof en de ballende jeugd op het grasveldtussen de school en het appartementencomplex hebben het soms met elkaar aan de stok. Soms komt de bal tussen plantjes van de bewoners, die dan erg boos worden of zelfs de politie bellen. Burgemeester Martijn Smit stelde de kinderen gerust. Uiteindelijk komen die klachten via de politie bij hem terecht.


Kinderraad en College aan tafel met elkaar.

Tenslotte informeerde de burgemeester nog waar de oudste twee kinderen in de Raad naar het vervolgonderwijs gaan. Eén bleek er naar het Comenius College te gaan, de ander naar het Roland Holst College, beide in Hilversum.

Inwoners

Na het overleg met de Kinderraad konden inwoners overleggen met leden van het college. Daar maakten vier burgers gebruik van.


Op de voorgrond wethouder Sandra van Rijkom in gesprek met Patrick Kreuning. Daarachter wethouder Betske van Henten en daar weer achter wethoeder Joep Frijdal. Staand links wethouder Theo Reijn.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief