WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Omrijden A'veen en H'meer
Wijdemeren, wo 15 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Maandag start de gemeente met groot onderhoud aan de Herenweg en het Stichts End (Ankeveen) en de driesprong van beide wegen met de Middenweg (Horstermeer).

Omrijden?

In de commissie REO van vorige week werd door VVD raadslid Martin Vuyk uit de Horstermeer gevraagd of de werkzaamheden aan beide wegen in Ankeveen niet apart kunnen worden uitgevoerd om de overlast van het kilometers omrijden te verminderen. Wethouder Theo Reijn gaf toen aan dat gekozen is om alles in één en zo snel mogelijk te doen, ook al omdat de asfalteermachines niet zomaar op afroep beschikbaar zijn. Het werk duurt de volgende week en de week er na. (Brom-)fietsers kunnen er wel langs. Hij overtuigde Martin Vuyk niet, maar zegde hem toe er in het vervolg goed over na te denken.

persbericht

Veiligheid kruispunt Middenweg/Herenweg wordt verbeterd
Groot onderhoud Herenweg en Stichts End in Ankeveen

De gemeente start op 20 april met wegwerkzaamheden aan de Herenweg en Stichts End in Ankeveen. De werkzaamheden hebben als belangrijk doel het verbeteren van de veiligheid op het kruispunt Middenweg/Herenweg. Dat kruispunt werd door de gemeenteraad in 2012 in de lijst ‘Top-13 verkeersonveilige situaties’ opgenomen. 

Werkzaamheden

Naast het veiliger maken van het kruispunt Middenweg/Herenweg wordt de Herenweg een 60 km/u weg. De borden en belijning worden daarop aangepast. Aansluitend wordt de Herenweg tussen het Stichts End en de ingang van Ankeveen (richting ‘s-Graveland) geasfalteerd en opgeknapt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Van Ooijen uit Gouda.   

Wegafsluiting

Het werk wordt in één keer uitgevoerd. De wegen worden van maandag 20 april 07.00 uur tot en met vrijdag 1 mei 20.00 uur daarom helemaal afgesloten, met uitzondering van het weekend in verband met Koningsdag. Door het werk in één keer uit te voeren wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt. Het doorgaande verkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid via de Loodijk en de Gooilandseweg. Omleidingsroutes worden met de bekende gele borden aangegeven. Fietsers en bromfietsers kunnen wel langs de afsluiting, op sommige plekken wel met iets meer moeite. In het weekeind met Koningsdag wordt de Herenweg en het Stichts End tijdelijk opengesteld.

Bewoners en nooddiensten

Voor de bewoners blijven de straten goed bereikbaar. Bewoners van de Middenweg via Nederhorst den Berg en de bewoners van de Herenweg vanaf de kant van ’s-Graveland. Hulpdiensten gebruiken deze routes ook.

Vrachtverkeer

Vanwege de aslastbeperking op de Kooibrug (4,8 ton) is Ankeveen tussen maandag 20 april 07.00 uur en vrijdag 1 mei 20.00 uur niet bereikbaar voor zware voertuigen. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de heer C. van Dam, afdeling Beheer Openbare Ruimte. Maandag tot en met woensdag op telefoonnummer (035) 65 59 487 of per e-mail cp.vandam@wijdemeren.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief