WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB bedankt de Kiezer
Wijdemeren, vr 28 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

DB bedankt de kiezer en hoopt dat de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht in stand blijft. De nederlaag van DB komt ook deels door populisme denkt Gert Zagt.


Gert Zagt: "Niet goed overgekomen boodschap
en populisme zijn de oorzaak".

persbericht

Dorpsbelangen met opgeheven hoofd verder

Tijdens de verkiezingen is DorpsBelangen de tweede partij geworden in Wijdemeren. De partij trekt zich het verlies erg aan. DorpsBelangen laat echter de schouders niet hangen en gaat de komende vier jaar bouwen.

‘Juist deze verkiezingen waren zo ontzettend belangrijk voor de toekomst van een stabiel, zelfstandig en economisch sterk Wijdemeren. Wat we tot stand hebben gebracht en waar we naar toe wilden, is blijkbaar toch niet goed overgekomen bij de kiezers. Dat moeten we ons aantrekken en onze conclusies trekken. Daarnaast zijn we publiekelijk afgestraft op slechts een heel klein onderdeel van ons beleid. Populisme doet ook in Wijdemeren opgang. 1) Dat is jammer,’ merkt Gert Zagt op.

Kiezers bedankt!

De enthousiaste fractie van DorpsBelangen gaat de komende vier jaar hard aan de slag. ‘We strijden voor een financieel stabiel en bloeiend Wijdemeren. Dat zijn we verplicht aan onze kiezers. We zullen hun vertrouwen niet beschamen.’ Gert Zagt zegt te hopen dat de relaties die nu gelegd zijn met Stichtse Vecht en Weesp niet door de nieuwe machthebbers van tafel zullen worden geveegd. Als dat wel gebeurt zal dat veel schade berokkenen, niet alleen financieel. ‘In de politieke strijd heeft men de kiezers wijs gemaakt dat we geen zorg meer in de buurt kunnen krijgen. Wij hebben van meet af aan gezegd dat dat pure onzin is. Een campagnefabeltje. We hopen dat de soep niet zo heet wordt gegeten als die wordt opgediend. En dat bestaande afspraken, ondanks boute uitspraken van andere partijen tijdens de campagne, gerespecteerd blijven. Er is namelijk veel te winnen met deze samenwerking.’

Toekomst

De DorpsBelangers zijn stuk voor stuk positief over de toekomst. ‘Of we nu op het pluche komen te zitten of vanuit de oppositie zullen opereren, we laten onze stem horen en blijven onze standpunten verdedigen,’ aldus een vastberaden Zagt.

1) Over populisme

Om even helder op het netvlies te krijgen wat Dorpsbelangen met de term populisme in Wijdemeren in bovenstaand persbericht bedoelt, zochten we het even op in Wikipedia. Daar staat:

Populisme komt van het Latijnse 'populus', wat "volk" betekent. Populisten zeggen in naam van het volk te spreken. Het slaat op een politieke stijl, eerder dan op een ideologie als een discours dat het volk centraal stelt. Als communicatiestijl is het populisme door eender welke ideologie te gebruiken.
Ze gaat uit van de onderdrukking van de bevolking door een elite en streeft naar een samenleving waar het volk de staat beheert. Hierbij refereert ze aan de economische en sociale status van de "gewone man".
Gevestigde politieke partijen bestempelen soms nieuwkomers als populistisch. Gewoonlijk begonnen die partijen ook als "een stem" uit "het volk".

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief