WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bibian Mentel Ereburger
Loosdrecht, vr 21 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanmiddag werd Bibian Mentel groots gehuldigd op de Nootweg in haar woonplaats Loosdrecht. Burgemeester Martijn Smit benoemde haar tot Ereburger van Wijdemeren.

De\Stichting Sloep had het prima voor elkaar Langs alle wegen in Loosdrecht affiches met Bibian = Goud. Op de Nootweg voor de C1000 was een groot podium opgericht met als achtergrond een enorm portret van Bibian Mentel die goud won op de paralympische spelen in Sotchi op haar snowboard. Op het plein stonden dranghekken. Rond en op het podium waren trossen gele balonnen aangebracht, voor het podium stonden confettikanonnen, klaar om de feestelijkheden extra glans te geven. Roos Klaassen zorgde voor de muzikale noot met zang.


Wennemars en Beau.

Het rijtuig met Bibian Mentel in aantocht.

Ab Krook trad op als ceremoniemeester. Hij opende de middag met een pleidooi voor sport. Na enige tijd voegde tweevoudig wereldkampioen schaatsen, Erben Wennemars, zich bij hem. Wennemars kent Bibian Mentel al lang. Hij heeft enorme bewondering voor haar doorzettingsvermogen en haar voorbeeldfunctie voor mensen met een beperking om toch sport te beoefenen. Hij was speciaal voor Bibian Mentel uit Dalfsen gekomen om haar in Loosdrecht te huldigen. Een meisje uit het publiek met de naam Bibian werd op het podium gevraagd. Dat was er niet, dus werd Beau, ook met een B, gevraagd om even te oefenen voor de aankomst van Bibian.

Na twintig minuten kwam Bibian Mentel met haar gezin aan in een rijtuig, getrokken door een vierspan en voorafgegaan door twee motoragenten met zwaailicht en sirene. Zij beklom het podium en werd toegejuicht door de menigte voor het podium toen zij trots haar medailles toonde. Zij werd toegesproken door Ab Krook en Erben Wennemars.

In de coulissen liep burgemeester Martijn Smit zich al warm. Hij betrad het podium en verklaarde dat Wijdemeren trots is op Bibian Mentel. Hij had met zweet in de handen zitten kijken naar haar afdaling waarbij de spanning bijna ondraaglijk was. Hij eindigde zijn toespraak met het uitreiken van de legpenning voor het Ereburgerschap van de gemeente Wijdemeren.

Aansluitend werd de afdaling van Bibian Mentel nogmaals vertoond op een groot scherm, waarbij de emotie op het podium bijna voelbaar was.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief