WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lentekriebels 2014
Kortenhoef, di 18 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Met het loslaten van rode hartjes ballonnen startte gisteren op basisschool De Regenboog in Kortenhoef de Week van de Lentekriebels 2014.

persbericht

Week van de lentekriebels feestelijk gestart op basisschool De Regenboog in Kortenhoef

Met het loslaten van rode hartjes ballonnen startte gisteren op basisschool De Regenboog in Kortenhoef de Week van de Lentekriebels 2014. De GGD Gooi & Vechtstreek organiseert in deze regio deze landelijke themaweek. Naast de Regenboogschool doen 16 andere basisscholen en alle NSO locaties van KinderVilla mee.

De kinderen van de Regenboog keken vol ongeduld naar hun ballon, klevend aan het plafond van het klaslokaal. Aan de ballon hebben zij een kaartje gehangen met daarop hun naam en een liefdeswens voor de vinder. Tegen de klok van tien renden de 180 leerlingen zo opgewonden naar buiten dat sommige ballonnen al de lucht in gingen.

Na een welkomstwoord van schooldirecteur Rob Salij en coördinator van de themaweek, Daan Kuypers van GGD Gooi & Vechtstreek, werd gezamenlijk afgeteld en vlogen de rode ballonnen de lucht in op zoek naar een gelukkige vinder ergens in Nederland.

De Regenboog heeft al vaker meegedaan aan deze landelijke themaweek. Voor de directeur is het vanzelfsprekend dat er op zijn school op een positieve manier aandacht wordt besteed aan relaties en seksualiteit. Door aandacht te besteden aan een gezonde relationele en seksuele ontwikkeling zijn kinderen eerder in staat om onderscheid te maken tussen goed en fout, juiste keuzes te maken en daardoor problemen te voorkomen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Saskia Luijer
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief