WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ontdek 's-Gravelandse Buitenplaatsen
's-Graveland, zo 9 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 15 maart kunt u Jagtlust ontdekken en op zondag 16 maart neemt de boswachter u mee om de natuur en de cultuurhistorie op Schaep en Burgh te ontdekken.

persbericht

Ontdek de 's-Gravelandse Buitenplaatsen

Op zaterdag 15 maart kunt u Jagtlust ontdekken en op zondag 16 maart neemt de boswachter u mee om de natuur en de cultuurhistorie op Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam of één van de andere fraaie buitenplaatsen van ’s-Graveland te ontdekken.


Krokussen op Jagtlust.

Wandel mee en ontdek Jagtlust (zat 15 mrt)

De krokussen op de buitenplaats Jagtlust zijn elk voorjaar weer een bezienswaardigheid. Het gazon voor de fraaie theekoepel ziet dan paars van deze prachtige voorjaarsbloeiers. Ga mee met de boswachter en ontdek nog meer bijzonders tijdens deze wandeling; zoals het historische speelhuisje voor kinderen, het hunebed, de grot, het oude landhuis en de 12 apostelen: een groep van 12 kastanjebomen in een kring. Deze wandeltocht voor volwassenen duurt 2 uur. De start vindt plaats op de Leeuwenlaan (weg tussen Hilversum en ’s-Graveland) om 10:30 uur.

Ontdek de parels van de buitenplaatsen (zon 16 mrt)

Samen met de boswachter kunt u iedere maand een ander landgoed ontdekken, waarin natuur en cultuur samengaan. Tijdens deze wandeling staat steeds een hoogtepunt centraal, zoals de geschiedenis, de bewoners, bomen of planten. De historische 's-Gravelandse Buitenplaatsen hebben elk hun eigen karakter. De boswachter kan u er alles over vertellen en weet de mooiste plekjes in het bos te vinden! De start vindt plaats vanaf het Bezoekerscentrum, Noordereinde 54b ’s-Graveland om 14:00 uur.

Reserveren

In verband met het beperkt aantal plaatsen is het nodig om vooraf te reserveren. Dit kan via Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.natuurmonumenten.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief