WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Regio benoemt Directeuren
Wijdemeren, ma 26 mei 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het algemeen bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek benoemde de heren Eric Bodar en Igor Meuwese tot directeur van het fysiek domein en het sociaal domein.

persbericht

Directeuren benoemd

Op donderdag 22 mei benoemde het algemeen bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek de heren Eric Bodar en Igor Meuwese tot directeur van, respectievelijk, het fysiek domein en het sociaal domein.

Dit is het beginpunt van een ambtelijke reorganisatie waarbij de regio-organisatie verandert van een  dienstenorganisatie in een programmagestuurde organisatie, met een fysiek domein, een sociaal domein en de Regionale Ambulance Voorziening (RAV). Deze reorganisatie is met ingang van 1 januari 2015 gereed.

Flexibele organisatie

Een nieuwe bestuursvorm met een sterke rol voor de gemeenteraden, en de gezamenlijke aanpak van de drie decentralisaties Wmo, Jeugdzorg en participatie, zijn aanleiding voor de reorganisatie.
De nieuwe organisatie is in staat om, samen met de deelnemende gemeenten, integrale programma’s uit te voeren. Daarnaast is er een scala aan (boven)regionale samenwerking en ontwikkelingen, die het belang van een flexibele regionale organisatie onderschrijven.

Slagkracht

Het doel is een vereenvoudiging en integratie van de bestuurlijke en ambtelijke structuur tot een uitvoeringsgerichte organisatie. Dit levert vermindering op van de bestuurlijke overleggen en een versterking van de gezamenlijke slagkracht en een vermindering van de ambtelijke overhead. De voorbereiding om tot een sterke uitvoeringsgerichte organisatie voor de gemeenten te komen zijn met deze benoemingen gestart.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief