WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Overeenkomst Overmeer-Zuid
Nederhorst den Berg, di 24 juni 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De gemeente Wijdemeren en Lithos bouw en ontwikkeling hebben op vandaag een koopovereenkomst gesloten voor het project Overmeer-Zuid in Nederhorst den Berg.

Donderdagavond wordt het plan Overmeer-Zuid in de gemeenteraad besproken.

persbericht

Koopovereenkomst voor Overmeer-Zuid

Gemeente Wijdemeren en Lithos bouw & ontwikkeling hebben op 24 juni een koopovereenkomst gesloten voor het project Overmeer-Zuid in Nederhorst den Berg. Het college van B&W stemt in met de ontwikkeling en realisatie van circa 180 woningen.

In Overmeer-Zuid komen appartementen (huur en koop), patiowoningen (een levensloopbestendige woning geschikt voor zowel gezinnen als senioren), rijwoningen (huur en koop), twee-onder-kapwoningen en kavels voor eigen bouw. De start van de bouwactiviteiten en de verkoop van de woningen staat gepland in het najaar van 2014, als de bestemmingsplanprocedure is afgerond.

Bestemmingsplanprocedure

Het stedenbouwkundig plan voor Overmeer-Zuid is eind 2009 vastgesteld door de gemeenteraad waarna onderhandelingen met verschillende ontwikkelaars startte. Door de teruglopende woningmarkt heeft dit toen niet geleid tot een overeenkomst. De gemeente heeft in 2013 met Lithos bouw & ontwikkeling onderhandeld wat betreft het overnemen van het project wat op 15 oktober 2013 leidde tot een intentieovereenkomst. In de periode hierna is er onderhandeld met Lithos, een conceptkoopovereenkomst opgesteld en gewerkt aan het bestemmingsplan, het optimaliseren van het verkavelingsplan en de ontwerpen van de woningen in de eerste fase.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief