WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Loosdrecht Postzegels
Loosdrecht, ma 27 januari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vandaag onthulde PostNL de eerste postzegels uit de nieuwe serie Mooi Nederland Keramiek, waaronder porselein uit Loosdrecht.

persbericht

Unieke postzegelserie Mooi Nederland Keramiek uit Loosdrecht

Vandaag onthulde PostNL de eerste postzegels uit de nieuwe serie Mooi Nederland Keramiek. De serie besteedt aandacht aan de bijzondere positie die ons land inneemt in de productie van keramiek.


Een vel met de nieuwe "Mooi Loosdrecht" postzegels.

De postzegels over Loosdrecht en Tegelen werden vandaag als eerste gepresenteerd. Het unieke postzegelvel Mooi Nederland Loosdrecht is vanaf vandaag exclusief te koop bij de Boni in Loosdrecht, de Jumbo in Kortenhoef en Museum Hilversum. Rutger Fuchs ontwierp voor PostNL de postzegelserie Mooi Nederland Keramiek.

Dit jaar staan vijf historisch toonaangevende keramieksteden op verschillende postzegelvellen in de schijnwerpers. Naast Tegelen en Loosdrecht, verschijnen later dit jaar ook het keramiek uit Harlingen, Makkum en Delft op postzegels.
Vandaag overhandigde Ard Korporaal van PostNL het eerste postzegelvel Mooi Nederland Loosdrecht aan Emiel Loth van de Boni in Loosdrecht. De postzegelserie toont bijzondere historische én lokale details over het Loosdrechtse porselein. Het porselein is onderdeel van de collectie van Museum Hilversum.

Loosdrechtse porseleinschilders

Voor Fuchs moest porselein in zijn ontwerp juist aandacht krijgen, omdat deze keramieksoort de naam van dit dorp draagt. Het kenmerkende element van het Loosdrechtse porselein vond Fuchs in de prachtige schildering van de tak met rozerode rozen en groene blaadjes. “Het vakmanschap van de Loosdrechtse porseleinschilders komt naar voren in de subtiele kleurschakeringen. Door te werken met een lila achtergrondkleur komt op de postzegels de veelzijdigheid van het Loosdrechtse porselein goed tot zijn recht.” Rutger Fuchs ontwierp eerder samen met Gracia Lebbink voor het Gemeentemuseum Den Haag en uitgeverij Waanders de boekenserie Delfts aardewerk, geschiedenis van een nationaal product.

Verkrijgbaarheid

De postzegels zijn verkrijgbaar bij de Boni in Loosdrecht, de Jumbo in Kortenhoef, Museum Hilversum en online via www.collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald. Op deze postzegels staat Nederland 1, bedoeld voor brieven tot 20 gram met bestemming binnen Nederland.

De succesvolle postzegelserie Mooi Nederland besteedt vanaf 2005 jaarlijks aandacht aan de lokale geschiedenis én culturele rijkdom van Nederland. 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief