WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sypesteyn zoekt Vrijwilligers
Nieuw Loosdrecht, ma 24 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Sypesteyn zoekt vrijwilligers, want eind maart start voor het Loosdrechtse kasteel-museum weer een nieuw seizoen.

ingezonden bericht

Loosdrechts kasteel-museum Sypesteyn
zoekt vrijwilligers

Eind maart start voor het Loosdrechtse kasteel-museum Sypesteyn weer een nieuw seizoen. Een vol en aantrekkelijk programma staat klaar voor de bezoekers van museum, park en tuin.

Zoals een verrassende expositie ‘Luchtkastelen’, waarin eigentijdse kunstenaars zowel binnen als buiten het thema nestkasten en vogelhuisjes als vertrekpunt nemen voor hun werk. En de tentoonstelling ‘Kant op stand’, met kant uit de eigen collectie en uit het Rijksmuseum, in relatie tot familieportretten in het kasteel.
Maar ook de normale activiteiten gaan door. En daar zijn de vrijwilligers voor nodig die zorgen voor de dagelijkse gang van zaken en het onderhoud van gebouw en landgoed. Rondleidingen verzorgen, tuinieren, de kasteelwinkel beheren, assisteren bij bruiloften en kinderpartijtjes, administratief werk op kantoor, en nog veel meer.

Voorlichtingsbijeenkomst 4 maart

Sypesteyn is als klein en nauwelijks gesubsidieerd kasteel-museum bijna geheel afhankelijk van de hulp van vrijwilligers. Momenteel telt het korps ruim vijftig enthousiaste mannen en vrouwen, maar er zijn er nog meer nodig. Een ochtend of middag in de week, zelfs een paar uurtjes zijn welkom. En het is leuk werk, getuige het plezier waarmee de vrijwilligers hun taken vervullen.

Om aspirant-vrijwilligers te vertellen en te laten zien hoe zij kunnen bijdragen aan het reilen en zeilen van de organisatie houdt Sypesteyn op dinsdag 4 maart op twee tijdstippen een voorlichtingsbijeenkomst. Om 10.30 en 19.30 uur zijn belangstellenden welkom op het kasteel, Nieuw-Loosdrechtsedijk 150 in Loosdrecht (ingang houten poort bij het kasteel). Wie ook wil komen moet vóór 1 maart even een mailtje sturen naar info@sypesteyn.nl en aangeven of hij of zij ’s ochtends of ’s avonds wil komen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief