WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van Baerle Trio bij KadD
Kortenhoef, wo 12 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 13 maart speelt het Van Baerle Trio bij Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef werken van Haydn, Gernsheim en Dvorak.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Van Baerle Trio met pianist Hannes Minnaar

Op 13 maart speelt het Van Baerle Trio bij Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met dit jonge trio, dat regelmatig in de prijzen valt. Op het programma staan werken van Haydn, Gernsheim en Dvorak.

Het Van Baerle Trio bestaat uit Hannes Minnaar (piano), Gideon den Herder (cello) en Marja Milstein (viool). De naam is afgeleid van de Amsterdamse Van Baerlestraat, waar het Sweelinck Conservatorium is gevestigd; die drie musici hebben elkaar daar tijdens hun opleiding leren kennen. Zowel samen als afzonderlijk verdienden ze hun sporen in het internationale muziekleven.

Edison

In maart 2011 hielden ze hun debuuttournee langs de Nederlandse concertzalen, die met groot enthousiasme ontvangen werd. In dezelfde maand trad het trio al op in het Concertgebouw. Hun eerste cd verscheen in maart 2012 met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel; vorig jaar kreeg deze cd de Edison Klassiek 2013 in de categorie ‘het debuut’. En kort gelden heeft het trio bij de ARD International Music Competition in München de twee hoogste prijzen voor pianotrio in de wacht gesleept: de publieksprijs en tweede prijs.

Informatie

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 13 maart 2014, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 15,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief