WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Week van de Watersport
Wijdemeren, do 10 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Week van de Watersport wordt dit jaar voor het eerst gehouden van 14 tot en met 21 april. Drie Wijdemeerse bedrijven nemen deel aan het evenement.


Uitsnede uit de kaart met de drie Wijdemeerse deelnemende bedrijven:
Ottenhome boven aan de Wijde Blik in Kortenhoef (twee keer) en
Interboat en De Uitkijk aan de Oud Loosdrechtsedijk.

persbericht

De Week van de Watersport

Volgende week op maandag 14 april gaat de Week van de Watersport van start. Tijdens de Week van de Watersport is er van alles te beleven op het gebied van watersport. Bezoekers en deelnemers kunnen op allerlei manieren kennismaken met velen watersporten of hun vaardigheden op het water uittesten of verbeteren.

De Week van de Watersport wordt dit jaar voor het eerst gehouden van 14 tot en met 21 april. Volgende week is het dus eindelijk zo ver, dan gaat dit unieke evenement van start! In heel Nederland wordt op locatie van de bedrijven zelf verschillende activiteiten georganiseerd. Noord-Holland is het best vertegenwoordigt dankzij de velen bedrijven die in deze provincie iets organiseren.

Activiteiten

Zeilen en sloepvaren zijn veruit de meest populaire activiteiten onder het grote publiek. Gelukkig maar, want deze  twee activiteiten worden volop georganiseerd in Noord-Holland door de deelnemende bedrijven. Kanoën, kajakken en een uurtje varen komen hier ook veel voor. Zeilvloot Muiden organiseert tijdens de open dag ook vaartochtjes van ongeveer een uurtje. Een overzicht van alle activiteiten in Noord-Holland in het kader van de Week van de Watersport is te vinden op: www.weekvandewatersport.nl

Noord-Holland

Noord-Holland staat bekend om haar verbinding met water. Door al haar kustlijnen, meren, plassen, kanalen en havens is Noord-Holland een goede trekpleister op het gebied van watersport. Watersporten als zwemmen, zeilen, surfen, roeien en kanoën zijn onlosmakelijk verbonden met de beleving van dit water. In Noord-Holland zijn meerdere stranden te vinden. Bergen aan Zee, Zandvoort en IJmuiden aan Zee zijn de bekendste. Deze brede zandstranden nodigen uit tot allerlei watersporten. Denk bijvoorbeeld aan skimboarden, bodyboarden en surfen. Deze stranden zijn onder de kitesurfers ook erg geliefd. Noord-Holland staat ook bekend om de vele zeil- en motorbootroutes. Met de grote wateren zoals het Markermeer, IJsselmeer en de vele kanalen en meren is een uitstapje zo gemaakt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief