WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Weesp is Ontstemd
Weesp, vr 4 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In het Weesper Nieuws lazen wij gisteren: Weesp ontstemd over 'bangmakerij' CDA Wijdemeren. Wethouder Zierleyn vindt dat het CDA Wijdemeren beter zou moeten weten.

Het vorige college zette samenwerking met Stichtse Vecht en Weesp in de steigers. In het Weesper Nieuws van 2 april wordt kritisch gereageerd op de richting die het CDA Wijdemeren kiest op het vlak van samenwerking met Stichtse Vecht en Weesp. Het CDA Wijdemeren en de PvdA/GL willen daarentegen aansluiting bij de Regio (v/h het Gewest) Gooi en Vechtstreek.


Wethouder Christian Zierleyn (Weesp)

CDA zou beter moeten weten

Op pagina 19 van het Weesper Nieuws staat onder de kop "Weesp ontstemd over 'bangmakerij'CDA Wijdemeren de volgende inleiding boven een artikel waarin de Weesper wethouder Zierleyn uitlegt dat het CDA het compleet verkeerd ziet. Dit is de inleiding:

"Het CDA in Wijdemeren stelt de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht in het sociaal domein ter discussie. Het gaat daarbij om de zorgtaken waar de gemeenten verantwoordelijk voor worden en die volgens de partij door de samenwerking verder weg van de burger georganiseerd gaan worden. Grote onzin, stelt Weesper wethouder Christian Zierleyn: CDA Wijdemeren zou beter moeten weten.

Een van de dingen waar burgemeester Bart Horseling trots op is, is de totstandkoming van de samenwerking tussen Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht. En juist onder deze samenwerking waagde CDA Wijdemeren vorige week een bommetje te leggen."

(Afgelopen maandag ging burgemeester Horseling met pensioen. red. WWK)

In het voorpagina-artikel in het Weesper Nieuws wordt teruggeblikt op het afscheid van burgemeester Bart Horseling. Daarin staat de volgende alinea:

"Gemeentesecretaris Rootjes stelde bovendien dat Horseling ervoor had gezorgd dat Weesp weer serieus werd genomen in de regio. Het weinig positieve imago dat Weesp bij omliggende plaatsen kennelijk had opgebouwd, is door Horseling met succes omgebogen. Met als hoogtepunt een gemeentelijke samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht die volgens Horseling zelf "loopt als een tierelier"."

bron
WspNws
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief