WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Twee EHBO Opleidingen
Wijdemeren, wo 11 september 2013

De afdeling Gooistreek-BEL van het Nederlandse Rode Kruis start twee EHBO-opleidingen tegelijk op woensdag 9 oktober.

persbericht

Leer helpen bij ongelukken

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Het kan op straat gebeuren, in huis of op het voetbalveld. U wilt helpen, maar u weet niet hoe. Dat is te leren, er bestaan cursussen voor. De afdeling Gooistreek-BEL van het Nederlandse Rode Kruis start liefst twee EHBO-opleidingen tegelijk op woensdag 9 oktober, één voor beginners en één voor mensen die al eerder dat eerste diploma haalden, maar verder willen.

Tijdens de basiscursus leert u snel en doeltreffend te helpen als iemand in uw naaste omgeving iets overkomt. De instructie gaat niet alleen over het verbinden van een wond, u leert ook reanimeren en hoe u de AED moet gebruiken, de automatische externe defibrillator die gelukkig op steeds meer openbare plaatsen te vinden is.  Na de cursus bent u in staat hulp te bieden tot de professionals ter plekke zijn.

De uitgebreide cursus gaat verder, die is bestemd voor mensen die meer willen kunnen doen. Tijdens de lessen komt een groot aantal vaardigheden aan de orde. U wordt wegwijs gemaakt op zoveel terreinen dat u uiteindelijk hulp kunt verlenen in een bedrijf of bij evenementen. U bent dan wat je noemt een EHBO-professional

Voor het eerst geeft de afdeling Gooistreek-BEL cursussen volgens de Rode Kruis-methodiek. Daarbij hoeft u geen examen te doen, zoals bij de Oranje Kruismethode. Tijdens de cursus beoordeelt de docent iedereen op z’n zogenaamde competenties. Als die allemaal voldoende zijn, ontvangt u het internationaal erkende Rode Kruiscertificaat. Dat scheelt tijd. En stress.

De cursussen worden gegeven in het gebouw van de afdeling in Bussum, aan de Torenlaan 11b. Ze beginnen om 19.30 uur en zijn om 22.00 uur afgelopen. De basiscursus duurt vijf woensdagen, de zes mensen die de uitgebreide cursus doen, gaan nog een maandje door tot half december. Docent is Dirk Past

De kosten voor de basiscursus zijn € 105,- en die voor de uitgebreide cursus € 175,-. Lesmateriaal, koffie en thee zijn hierbij inbegrepen. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze kosten volledig. Bestaande vrijwilligers van het Rode Kruis hoeven niet te betalen als ze afspreken na de cursus nog twee jaar actief te blijven voor het Rode Kruis. Wie nieuw is en twee jaar actief blijft voor het Rode Kruis, krijgt na die tijd zijn cursusgeld terug.

Om u op te geven of om meer informatie te krijgen, kunt contact opnemen met Sandra Mulder: muldersandra@kpnplanet.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief