WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gesprek over Eikenrode
Nieuw Loosdrecht, di 15 oktober 2013

Gisteren spraken de partijen in het conflict over Eikenrode en het Bos van Hacke elkaar onder leiding van burgemeester Martijn Smit. Eerder sprak hij met iedere partij apart.

persbericht

Partijen Landgoed Eikenrode spreken met elkaar

Op maandag 14 oktober vond onder leiding van burgemeester Smit in het gemeentehuis een hernieuwd gezamenlijk gesprek tussen de erfpachter van Landgoed Eikenrode, familie Ockhuisen, en een viertal omwonenden, een vertegenwoordiging van de groep “Vrienden van het bos Van Hacke” plaats.

Het gemeentebestuur van Wijdemeren heeft besloten om onder leiding van de burgemeester te bemiddelen tussen beide partijen. Vorige week vonden er al twee gesprekken plaats met beide partijen afzonderlijk.

Gezamenlijk belang

In het gesprek van gisteren vonden de aanwezigen een gezamenlijk belang. Beide partijen keuren het vandalisme af. Ook kwamen de aanwezigen met diverse voorstellen voor een verbetering van de communicatie.

Vervolggesprek

Het gesprek krijgt een vervolg na de bezwaarschriftenprocedure over de plaatsing van het hek om het landgoed. Op maandagavond 28 oktober om 20:30 uur vindt hierover een openbare hoorzitting plaats in het gemeentehuis, waarna de bezwaarschriftencommissie een advies uitbrengt en het college een beslissing op bezwaar neemt.

Duidelijk en bevestigd werd dat de partijen verschillende standpunten hebben. De inzet van de bemiddeling was het zoeken naar een gezamenlijk belang. Een eerste stap is hier gezet.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief