WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Abrahamse Afgetreden
Wijdemeren, ma 7 oktober 2013

In een extra raadsvergadering waarin Dorpsbelangen meteen de motie van wantrouwen indiende, werd duidelijk dat wethouder Abrahamse vanavond niet kon aanblijven.

In de raadsvergadering kwamen eerst de wethouders Zagt (ook sprekend namens Jaap van Waveren) en Boermans aan het woord om te motiveren waarom zij het vertrouwen in wethouder Gerard Abrahamse hadden opgezegd. Aansluitend verdedigde wethouter Abrahamse zich met verve, waarbij hij zeer scherpe bewoordingen gebruikte en zijn collega's forse verwijten maakte.

Daarna was de raad aan de beurt om te oordelen over de ontstane situatie. René Voigt, de fractievoorzitter van Dorpsbelangen diende direct een motie van wantrouwen in, omdat er binnen het college geen vertrouwen meer bestond tussen de twee wethouders van DB en de ene wethouder van D66 enerzijds en wethouder Gerard Abrahamse (VVD) anderzijds. Nanne Roosenschoon (D66) roemde de verdiensten van wethouder Abrahamse, maar gaf aan dat de samenwerking niet langer verder kon .Het leitmotiv in het debat van vanavond waren de kosten van de bloembakken op de vaartwegen.

De VVD bestreed de DB-motie met verve en riep diverse malen vergeefs op tot een lijmpoging. Het CDA en GL onthielden zich min of meer van de interne ruzie binnen de coalitie. Liesbeth Siderius (Siderius) steunde de motie.

12 tegen 6

Uiteindelijk werd de motie van wantrouwen met 12 tegen 6 stemmen aangenomen.

Tegen stemden de VVD (2), GL (1) en het CDA (3)
Voor stemden DB (10), D66 (1) en Siderius (1)

Deze uitslag was voor wethouder Abrahamse aanleiding om zijn ontslag aan te bieden. Nadat dat ontslag bij handopsteken was aanvaard deed de wethouder de ronde om iedereen ten afscheid de hand te drukken.

De VVD stapt uut de coalitie en zal geen nieuwe wethouder leveren.

Morgen meer informatie over de standpunten en de betogen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief