persbericht
Gezocht: Vrijwillige boswachters op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen
Natuurliefhebber en mensenvriend? Natuurmonumenten is op zoek naar vrijwillige boswachters. Je maakt bezoekers wegwijs, maar spreekt deze ook zeker aan op hun gedrag als ze regels overtreden.
De ogen en oren van de Buitenplaatsen
Als vrijwilliger boswachter is bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek je basis. Hiervandaan loop of fiets je de buitenplaatsen over. Je werkzaamheden zijn afwisselend: de ene keer spreek je mensen aan op hun loslopende hond, de andere keer attendeer je mensen op een bijzondere plant of vogel. Ook enthousiasmeer je de bezoekers over het werk van Natuurmonumenten. Bij onraad meld je dit aan de boswachter. Omdat je bezoekers aanspreekt op hun gedrag is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat.
Weekendwerk
Als vrijwillige boswachter werk je minimaal 1 keer per 3 weken in het weekend en 1 keer op een doordeweekse dag/avond. Je werkt altijd in een team en staat in contact met het bezoekerscentrum en de boswachter. Je maakt deel uit van het team beheereenheid Gooi en Vechtstreek. Voor je aan de slag kan biedt Natuurmonumenten een inwerkperiode aan in februari en maart van 2014. Vanaf het voorjaar, als het weer drukker wordt op de buitens ben je dan klaar om te beginnen.
Over de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen
De historische 's-Gravelandse Buitenplaatsen in het Gooi vormen een ideaal wandelgebied met parkbossen, tuinen en landhuizen. Er zijn tien buitenplaatsen, elk met een eigen karakter. Jaarlijks trekken de buitens meer dan honderdduizend bezoekers. Ze wandelen of fietsen er en brengen een bezoek aan het Bezoekerscentrum. Ook organiseert het bezoekerscentrum er verscheidene activiteiten voor jong en oud.
Wat voor jou?
Lijkt het je wat om als vrijwillige boswachter aan de slag te gaan? Geef je voor 26 november voor de informatiebijeenkomst van 28 november via: Hanne Tersmette, communicatiemedewerker Gooi en Vechtstreek h.tersmette@natuurmonumenten.nl of 035-6990021.
Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 732.000 leden, met een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert de organisatie natuurgebieden in Nederland. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houdt Natuurmonumenten Nederland open en groen, en kan iedere Nederlander genieten van de natuur. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl
In de gebieden van Natuurmonumenten staan zo’n 3200 bouwwerken, waarvan 1700 gebouwen. Van de 3200 bouwwerken bezit 500 een monumentale status. Het publiek kan in de maanden mei en september de normaliter gesloten kastelen, landhuizen, oranjerieën, boerderijen, buitenplaatsen, hoeves en forten van zowel buiten als binnen bekijken. Bijzondere gebouwen, boordevol verhalen. De activiteiten die worden georganiseerd door heel Nederland variëren van rondleidingen tot concerten en van theatervoorstellingen tot boottochten. Bekijk het complete overzicht van alle activiteiten tijdens de Cultuur Monumenten Maand. |