WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gemeentewerf Loosdrecht
Nieuw Loosdrecht, do 7 november 2013

Warrig debat over de voormalige gemeentewerf Loosdrecht. Snel verkopen of niet, dat was de vraag. Het debat ging echter alle kanten uit.

Vorige maand gaf de Loosdrechtse projectontwikkelaar Henny Krijnen voor de commissie REO een presentatie van zijn plannen met woningbouw op de voormalige gemeentewerf Loosdrecht aan de Dennenlaan en aangrenzende gronden. Gisteren werd in de commissie REO de vraag behandeld of het kavel van de voormalige gemeentewerf zo snel mogelijk verkocht moet worden of niet. En dat dan ongeacht wat de koper erop gaat bouwen, zolang dat maar binnen het bestaande stedenbouwkundige plan past.


De heer Slob.

De heer Zijtveld.

Wethouder Jaap van Waveren.

Er waren twee insprekers. De heer Slob die een bedrijf heeft naast het perceel opende. Hij heeft daar zijn bedrijf en een bedrijfswoning en wil daar niet weg. Hij sprak mede namens enkele buren die daar ook een bedrijf met woning hebben. Hij is bang dat de nieuwbouwwoningen te dicht op zijn bedrijf komen te staan, waarna er problemen gaan ontstaan over eventuele overlast. De tweede inspreker, heer Zijtveld, sprak namens een projectontwikkelaar. Hij verklaarde binnen de verruimde stedenbouwkundige randvoorwaarden prima nieuwbouw te kunnen realiseren.


Jan Verbruggen (CDA).
Achter hem Henny Krijnen.

Commissievoorzitter
Ria Hennis (DB)

Er ontstond een hectisch debat waarbij de naam Krijnen op ieders lippen lag. Jan Verbruggen van het CDA wilde dat eerst meer tijd aan Krijnen gegeven werd om zijn plannen verder uit te werken. Anderen waren enthousiast geworden over de presentatie in oktober en wilden graag doorgaan daarmee. Wethouder Jaap van Waveren bekoelde het enthousiasme. Hij zei dat onduidelijk was of de heer Krijnen wel eigenaar was van de naastgelegen gronden, of dat Krijnen slechts het voornemen heeft om de bedrijven uit te kopen en te verhuizen. Waarbij het zeer de vraag is of die daar wel aan willen mee werken, getuige ook de inspreker de heer Slob.


De publieke tribune.

Na een lang debat sloot voorzitter Ria Hennis de vraagstelling kort. "Wij hebben het hier niet over het plan van de heer Krijnen, nee, ons wordt gevraagd om antwoord te geven op de vraag of het terrein snel verkocht moet worden of niet. De meerderheid vond dat dat moest gebeuren. Het CDA was tegen. GL onthield zich van een advies uit irritatie over een antwoord van wethouder Van Waveren.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief