WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Samen betaalbaar Bouwen
Oud Loosdrecht, do 27 maart 2013

Op woensdag 17 april organiseert de gemeente Wijdemeren een avond voor mensen die in Oud-Loosdrecht een betaalbare eengezinswoning willen laten bouwen.

persbericht

Woensdag 17 april, 20.00 uur: informatieavond
‘Samen betaalbaar bouwen in Oud-Loosdrecht’

Op woensdag 17 april organiseert gemeente Wijdemeren een informatieavond voor mensen die belangstelling hebben om een betaalbare eengezinswoning in Oud-Loosdrecht te laten bouwen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis van Wijdemeren, Rading 1 in Loosdrecht.

Op donderdag 21 maart heeft de gemeenteraad van Wijdemeren het bestemmingsplan Oppad 2 vastgesteld. Aan het Oppad in Oud-Loosdrecht kunnen nu negen betaalbare eengezinswoningen en een villa worden gebouwd. Om de eengezinswoningen voor de kopers tegen kostprijs te realiseren is gekozen voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). CPO wil zeggen: samen met anderen een woning (laten) bouwen zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Uit de praktijk blijkt dat dit financieel 10 tot 30% goedkoper is. Aan de hand van recent gerealiseerde projecten is te zien dat het met een CPO zeer goed mogelijk is een nieuwbouwwoning op maat onder de 2 ton euro vrij op naam te bouwen. Onder andere starters krijgen hierdoor de mogelijkheid om een betaalbare woning te bouwen.

Eerste informatieavond

De eerste informatieavond op 17 april is bedoeld om geïnteresseerden te informeren over het gezamenlijk bouwen en de mogelijkheden in Oud-Loosdrecht. Tijdens een tweede informatieavond word ingegaan op de inschrijving en wat er komt kijken om te komen tot de bouw van een eigen woning.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief