WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren wordt Loosdrecht
Loosdrecht, wo 27 maart 2013

In de WieWatWaar van vandaag staat dat de plaatsnaam Wijdemeren wordt vervangen door Loosdrecht. Het merk Loosdrecht is sterker dan Wijdemeren en beter voor het toerisme.

De afgelopen drie jaar werd er langzamerhand naar toe gewerkt. In de strategische beleidsstukken, zoals de structuurvisie, speelde Loosdrecht een hoofdrol, omdat toerisme en recreatie tot economische speerpunten gepromoveerd werden. Uit het stuk in de WieWatWaar, van de hand van Herman Stuijver, komt naar voren dat het college volgende week dinsdag 2 april, de dag na Pasen, een beleidsstuk gaat bespreken waarmee de naamgeving van Wijdemeren met terugwerkende kracht, met ingang van 1 april, zal worden omgezet van Wijdemeren in Loosdrecht.

Steun van DB

Uit doorgaans welingelichte bronnen weet Herman Stuijver dat de beide DB wethouders Van Waveren en Zagt verwachten dat de DB fractie het besluit zal steunen om afscheid te nemen van de naam Wijdemeren. Dat daarbij wat heilige huisjes zullen moeten sneuvelen is zeker. Voor de postbezorging blijft de naamgeving van de kernen gehanteerd zoals nu ook gangbaar is.

bron
WieWatWaar
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief