WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WWK redt Dorpsbelangrijk
Oud Loosdrecht, di 19 maart 2013

De WWK redactie bezocht gisteravond de vergadering van Dorpsbelangen bij Heineke in Loosdrecht. Dat dreigde bijna mis te gaan.

Update 20-3-2013, zie onderaan.


Mark van der Meer en Rik Jungmann wachten op de DB leden, nadat de zaal inderhaast is klaar gezet.

Op de maandagavond, voorafgaand aan de raadsvergadering op donderdagavond diezelfde week, houdt Dorpsbelangen haar ledenvergadering om de raadsagenda door te nemen met de achterban. Dat gebeurt om en om in de drie kernen 's-Graveland, Nederhorst den Berg en Loosdrecht. Gisteren was Heineke in Loosdrecht de pleisterplaats voor de maandelijkse vergadering. Alleen..., dat wist niet iedereen.

Bij Heineke wist men van niets. Jan van Buuren uit Ankeveen was al weggestuurd naar de Drie Dorpen, praktisch naast zijn huis. De WWK redactie baseerde zich op en hield vast aan de informatie op de website, die ook vermeldde dat men in Heineke zou verzamelen. Dat leidde tot grote verbazing bij de verantwoordelijken bij Heineke. Er werd wat heen en weer gebeld met enkele toppers uit de DB leiding, die ons bevestigden dat er bij Heineke vergaderd zou worden. Het gevolg was dat de zaal, die in gebruik was bij een ander gezelschap overijl ontruimd en heringericht werd. Snel kwam de verse koffie op tafel en stroomden de eerste DB vergaderaars binnen alsof er niets gebeurd was. Met enige vertraging verscheen ook Jan van Buuren, weer terug van de Cannenburgerweg.
Het Loosdrechtse smaldeel van de DB populatie, waaronder wethouder Gert Zagt, bleek in Haarlem te zitten, omdat de provincie vergaderde over de Ster van Loosdrecht. Wethouder Van Waveren zat aan de overkant van de Oud Loosdrechtsedijk te vergaderen over de bouwplannen bij het Oppad in Loosdrecht, dus echt druk werd het niet.

Nadat Wiet van den Brink de aanwezigen welkom had geheten en de WWK redactie goedmoedig had vergeleken met de Muppets, kreeg fractievoorzitter René Voigt het woord. Bij het nalopen van de raadsagenda voorspelde hij dat de raad van donderdagavond om vijf over acht zal zijn afgelopen, gezien het gebrek aan belangwekkende punten, c.q. de overvloed aan volledig uitgekauwde en tot hamerstuk verheven agendapunten.

Toch kwamen er enkele zaken voorbij die enigszins de aandacht trokken.

Oppad


De linkervleugel van DB.

Bij de discussie over de sociale woningbouw op het Oppad roerde de linkervleugel van Dorpsbelangen zich in de persoon van Michael Kulkens (ex-PvdA, ex-WIJ). Hij vreesde dat de definitie van sociale woningbouw in het project teloor zou gaan omdat er in de stukken niet meer over gesproken werd. Vervolgens ontspon zich een debatje tussen Piet Ambagtsheer en Co de Kloet (DB Classic 1)) enerzijds en Michael Kulkens anderzijds over de prijs van een woning die je nog sociaal zou mogen noemen. De eindconclusie was dat in Wijdemeren is vastgesteld wat een sociale woning kost en dat men zich aan die definitie houdt.
Bij de bespreking van het agendapunt Oppad kwam ook ter sprake dat Sjors Chamboné namens de betrokkenen gaat verzoeken om het agendapunt van de agenda te halen. De DB fractie voelt hier niets voor, zo bleek.

Wijdemeerse zwerfdieren

Over het besluit om de opvang van zwerfhonden en katten niet meer onder te brengen bij Crailo onstond grote verwarring. Wethouder Boermans zou met een verklaring komen over de status van Crailo (wel of niet voldoend aan de wettelijk eisen). Niemand had die echter nog gezien. Co de Kloet verklaarde dat "Crailo van ons is en moet blijven". Iemand anders opperde om de Wijdemeerse zwerfdieren voor eigen rekening van Wijdemeren naar Crailo te laten brengen, waar de dieren uit de rest van het gewest eerst naar Naarden en dan naar Amersfoort gaan. Onduidelijkheid troef.

Onderzoek randwegen?

Geld voor het onderzoek naar het stelsel van randwegen dat voorgesteld wordt, leidde helemaal tot lichte chaos. Het enige wat men wist was dat er zo'n onderzoek voor veel geld gepland wordt, maar niemand wist wie dat onderzoek gaat doen en wat er dan onderzocht wordt. Lide Nuissl wist te melden dat WADW was uitgenodigd, maar vroeg zich af op welke titel. Wethouder Gert Zagt, die inmiddels was aangeschoven, gaf aan dat het voorstel vor het onderzoek geruisloos door de commissie was gegaan, maar dat de raad toen had moeten doorvragen wat het onderzoek gaat inhouden en wat er onderzocht gaat worden.

Plasterk bindt in

Wethouder Gert Zagt was eerder gisteren op een bestuurderscongres geweest. Hij had daar van minister Plasterk, die even snel langs kwam, gehoord dat de 100.000 eis voor gemeenten van tafel is. De minister wil nu alleen nog dat er goed wordt samengewerkt.

Het was een genoeglijke vergadering, mogelijk gemaakt door de interventie van de Wakkere Wijdemeerse Krant, de WWK.


1)

Update 20-3-2013, 15.53: Co de Kloet reageerde:

Mooi verslag van onze ledenavond inclusief heldenrol voor de Wijdemeerse Webkrant. Maar om mijn opvattingen als Nieuw Rechts te betitelen weliswaar met een vraagteken, daar teken ik ernstig portest tegen aan.
Bij sommige mensen leeft nog de gedachte dat je voor een grijpstuiver een goed huis kunt bouwen. Dat is helaas niet het geval. Bouwen kost veel geld. Grond is duur. Noem het voor mijn part Nieuw Realistisch. Hoewel... zo nieuw is het nu ook weer niet.
Nieuw Rechts? Wat is dat eigenlijk?  

Co de Kloet

Antwoord WWK: Co de Kloet heeft wel een beetje gelijk. Wij lieten ons wellicht een beetje gaan, nadat wij Muppets genoemd waren. Daarom hebben wij "Nieuw Rechts?" vervangen door "DB Classic" een term die de lading beter dekt lijkt ons.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief