WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Meenthof wordt Veilig
Kortenhoef, ma 4 maart 2013

Winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef wil het Keurmerk Veilig Ondernemen verwerven in samenwerking met ondernemers, bewoners, politie, brandweer en de gemeente.

Van de gemeentelijke website:

Er worden structurele maatregelen genomen om de veiligheid en uitstraling van de Meenthof te verbeteren.

Het is een mooi streven om van De Meenthof een veilig winkelgebied te maken. De foto die de gemeente op hun website bij het bericht plaatste geeft haarfijn aan waarom de Meenthof nu onveilig is. Er wordt met flinke snelheden gefietst en met bromfietsen tussen het winkelend publiek gescheurd. Kleine kinderen kunnen soms nog maar net voor een aanstormende brommer weggeplukt worden. Als iedereen zou afstappen en alleen lopend de Meenthof bezoeken is de onveiligheid al met 90% verbeterd.

website Wijdemeren

Meenthof wil het Keurmerk Veilig Ondernemen

Ondernemers, bewoners, politie, brandweer en de gemeente gaan samenwerken om van de Meenthof een schoon, heel en veilig winkelgebied te maken. Om dit te bereiken treffen zij gezamenlijk structurele maatregelen op het gebied van veiligheid en uitstraling. Zij hopen hiermee in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Er worden structurele maatregelen genomen om de veiligheid en uitstraling van de Meenthof te verbeteren.

Enquête en schouwrondes

Op 11 februari was de eerste bijeenkomst van de projectgroep die het KVO-traject gaat begeleiden. Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie bij de Meenthof start het traject met het afnemen van een enquête en twee schouwrondes. Op deze manier hopen zij de knelpunten en ergernissen van ondernemers en omwonenden te achterhalen.

Keurmerk

De uiteindelijke doelstelling van de projectgroep is om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veilig Ondernemen. Eerste stap hierbij is het na een jaar behalen van het certificaat ‘Basis Samenwerken’, ook wel de eerste ster genoemd. Elke twee jaar vindt er een evaluatie en hercertificatie plaats. Kijk hier voor meer informatie op.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website Wdm
foto
website Wdm
auteur
RJ/website Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief