WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zuwestrandje Morgen Open
Kortenhoef, do 25 juli 2013

Er is geen asbest gevonden, dus gaan de hekken morgen weer weg bij het strandje De Zuwe aan de Vreelandseweg in Kortenhoef. Veel plezier aan en vooral in de Wijde Blik!

persbericht

Uitslag bodemonderzoek: geen asbest in grondlaag
Strandje ‘De Zuwe’ weer open

De hekken rond strandje ‘De Zuwe’ aan de N201 in Kortenhoef worden vrijdagmiddag 26 juli weer verwijderd. De zwemgelegenheid was sinds zaterdag 20 juli afgesloten in verband met het aantreffen van asbestverdacht materiaal. Het gehouden bodemonderzoek wijst uit dat er geen asbest in de grond van het strandje zit. 

Handmatig schoonmaken

De zwemgelegenheid is recent aangelegd en is nog niet gereed. Door de werkzaamheden zijn er in de toplaag van de ligweide nog kleine bouwrestanten aanwezig. De gemeente laat deze vrijdag zo goed mogelijk handmatig verwijderen. Vervolgens zullen de hekken rond het strandje verwijderd worden.

Anonieme melding

De gemeente werd door middel van een anonieme melding geattendeerd op de mogelijke aanwezigheid van asbest. Na het aantreffen van enkele stukjes asbestverdacht materiaal sloot de gemeente Wijdemeren het strand uit voorzorg af en liet een gespecialiseerd bedrijf bodemonderzoek verrichten.

De resultaten van het onderzoek geven nu geen aanleiding om het terrein afgesloten te laten. De analyseresultaten worden nog ter beoordeling aan de omgevingsdienst en provincie voorgelegd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief