WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Info Drank- en Horecawet
Wijdemeren, za 20 juli 2013

Op woensdag 28 augustus organiseren de gemeenten in de regio Gooi- en Vechtstreek een bijeenkomst over de gewijzigde Drank- en Horecawet.

persbericht

Woensdag 28 augustus, 19.30 uur:
informatiebijeenkomst nieuwe alcoholverordening

Op woensdag 28 augustus organiseren de gemeenten in de regio Gooi- en Vechtstreek een bijeenkomst over de gewijzigde Drank- en Horecawet. Horecabedrijven, detailhandel, verenigingen en stichtingen zijn voor deze bijeenkomst van harte uitgenodigd.

Per 1 januari 2013 hebben de gemeenten nieuwe wettelijke taken in het kader van toezicht en handhaving vanuit de nieuwe Drank- en Horecawet gekregen. De gemeente krijgt een centrale rol in de aanpak van alcoholmatiging. In dit kader dienen gemeenten van rijkswege een plan op te stellen voor een integrale aanpak van preventie en handhaving op het gebied van alcoholgebruik door jongeren. Naast de preventie en de handhaving dient de gemeente ook een verordening op te stellen die betrekking heeft op de zogenoemde paracommerciële horeca (o.a. sportverenigingen, buurthuizen etc.), de commerciële horeca als ook de detailhandel (inclusief winkels).

Regionale aanpak

Een goede basis vormt het regionale en integraal programma ‘Samen aan de Slag tegen riskant alcoholgebruik jeugd’ dat al enige jaren actief en succesvol in de Gooi en Vechtstreek actief is met alcoholbeleid. Vanuit dit project wordt op woensdag 28 augustus een bijeenkomst georganiseerd voor horecabedrijven, detailhandel en verenigingen en stichtingen. Tijdens de bijeenkomst wordt veel informatie gegeven, maar is er ook veel ruimte voor discussie. De uitkomsten van deze bijeenkomsten worden meegenomen in de verdere besluitvorming. Het is de bedoeling dat de verordening aan het einde van het jaar wordt vastgesteld. De avond start om 19.30 uur en wordt gehouden in het raadhuis van de gemeente Hilversum, Dudokpark 1.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via postbus@wijdemeren.nl o.v.v. Bijeenkomst Drank en Horeca. Geef aan met hoeveel personen u denkt te komen. De concept-verordening is te vinden op www.wijdemeren.nl/drankenhoreca.  Voor meer informatie over de verordening en de bijeenkomst kunt u contact opnemen met het cluster Publieke Veiligheid en Toezicht door een mail te sturen aan postbus@wijdemeren.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief