WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Pijn voor Gepensioneerden
Wijdemeren, vr 18 januari 2013

Henk Stuyver, de voorzitter van de KBO, waarschuwt voor de tegenvallers die gepensioneerden zullen aantreffen op hun loonstrookjes.

ingezonden bericht

Nieuws van KBO Wijdemeren
De aanslag op het inkomen van de gepensioneerden

Een deze dagen ontvangt U de eerste betaling van Uw A.O.W. en pensioen. Voor velen zal de uitkomst niet meevallen. Weliswaar wordt de A.O.W. verhoogd, de meeste pensioenen niet. Echter wat wel wordt verhoogd is de belasting in de eerste schijf met 3,5 % en de inkomensafhankelijke zorgverzekering met 0,65 %.

Dit betekent dat alle 65 + er direct op achter uitgaan. Wel moeten wij U waarschuwen dat De korting op Uw pensioen, in deze daling, niet is begrepen. Deze komt bovenop de inkomensachteruitgang zoals deze nu optreed. De kortingen van de diverse pensioenen kan oplopen van 0,5 % tot 7 a 8 %.
Voegen we hierbij de verhoging van de eigen risico in de zorg en de verhoging van de eigen bijdrage c.q. het niet meer vergoeden van bepaalde kosten, dan blijkt dat de rekening wel erg bij de gepensioneerden wordt gelegd.

Het CBS heeft onderzocht wat de oorzaak is van de stijging van de zorgkosten in de periode 2001 t/m 2010. Hieruit blijkt dat de ouderen voor minder dan 25 % verantwoordelijk zijn van de stijging van de zorgkosten.  Het grootste deel wordt veroorzaakt door de stijging van de loonkosten en aanschaf van apparatuur.

De KBO vindt dat de ouderen zeker niet ontzien hoeven te worden maar ook niet als schapen naar de slachtbank geleid kunnen worden. Zij vinden dat het de vraag is of bezuinigingen bij de burger moeten neergelegd of dat werkelijk bezuinigd moet worden. Top economen, waaronder Nobelprijs winnaars, vragen zich af de aanslag op het besteedbaar inkomen niet direct leidt tot recessie en nieuwe bezuinigingen.

Om een vuist te maken heeft de KBO leden nodig, want des temeer leden des te meer invloed, en kunnen wij Uw belangen nog beter behartigen. De KBO is er niet alleen voor de ouderen maar ook voor de jong gepensioneerden, want ook zij moeten zorgen dat hun belangen goed vertegenwoordigd worden.
U kunt zich aanmelden bij: W.Voeten Roerdomplaan 9 1241 XA Kortenhoef telefoon 035 6561132, email pieds@kpnplanet.nl  

H.W. Stuyver AA,
Voorzitter KBO Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief