WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
David Pos: Nationale Roem
Ankeveen, vr 18 januari 2013

David Pos, de ijsmeester van de Ankeveense IJsclub, kreeg vandaag nationale roem. De hele dag was hij te horen en te zien op radio en TV omdat hij door het ijs zakte.


David Pos bij Pauw en Witteman

Vanmorgen vroeg verkenden Marc Robin Visscher van Radio 1 samen met voorzitter van Bennekom en ijsmeester (en ex-voorzitter) David Pos van de Ankeveens IJsclub het ijs in Ankeveen. Dat leidde tot een hilarische situatie. De verslaggever werd uitgenodigd om mee het ijs op te gaan, maar deze bleef, samen met de voorzitter wijselijk op de oever toezien hoe dat afliep.

Plons

Op luid krakend ijs liep David Pos terwijl hij riep dat het ijs zich nog even moest zetten. Hij had dat nog maar koud gezegd of hij zakte met een plons tot zijn middel live in de uitzending op Radio 1 door het Ankeveense ijs. Later verklaarde hij dat het borstplaatijs, dat zich na sneeuwval vormt, uitermate onbetrouwbaar is zoals dit voorval maar weer bewees. "Dat viel me toch flink tegen. Ik ben behoorlijk geschrokken." :bracht David Pos nog uit op weg naar een handoek om zich af te drogen.

De rest van de dag was David Pos regelmatig in jingles te horen op Radio 1. En om zijn roem echt tot ongekende hoogte te laten stijgen is hij vanavond om elf uur uitgenodigd om aan te zitten bij Pauw en Witteman op Ned 1. Ankeveen is even het centrum van de wereld.

Pauw en Witteman

's Avonds was David Pos te gast bij Pauw en Witteman, de talkshow op de late avond, om te vertellen over zijn avontuur van die ochtend. Hij wekte de indruk nog behoorlijk geschrokken te zijn van zijn onfortuinlijke plons in het koude water. De eerste keer van zijn leven dat hij door het ijs gezakt was, zo vertelde hij.

bron
WWK
foto
screenshot VARA
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief